O Μπακογιάννης σκέφτεται να κατέβει για Δήμαρχος Αθηναίων

Gazzetta team
O Μπακογιάννης σκέφτεται να κατέβει για Δήμαρχος Αθηναίων
Το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, αναγνώρισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Το σκέφτομαι» απάντησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ερωτηθείς για το εάν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι θα αποφασίσει τη σωστή στιγμή ενώ τόνισε πως ακόμα έχει δουλειά να κάνει στην Περιφέρεια.

Μάριμπορ - Παρτιζάνι και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν o Ζάχοβιτς σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

«Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συζητάνε το όνομα μου για το Δήμο Αθηναίων, δεν σας κρύβω ότι είναι τιμή αυτό, το σκέφτομαι, δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι όμως ξέρω πάρα πολύ καλά πως η Αθήνα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση και αυτή είναι μια απόφαση την οποία θα την πάρω τη σωστή στιγμή και προφανώς θα την ανακοινώσω. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω που είναι η δουλειά μου», είπε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε ερώτηση για το αν θα είχε κομματική σφραγίδα μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Ο καθένας μας έχει ένα στίγμα πάντα επιζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία. Πάντα προσπαθώ να χτίζω ομάδες οι οποίες να υπερβαίνουν κόμματα και ιδεολογίες. Ομάδες οι οποίες να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και πάντα δίνω μια μάχη να κρατάμε τα κόμματα μακριά από την αυτοδιοίκηση. Ο καθένας μας είναι αυτό που είναι, δεν έχει κανένα νόημα να κρυβόμαστε και αυτά τα λέω με τη γνώση του πως έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι της άποψης ότι μπορεί στις εθνικές εκλογές να ψηφίζουμε διαφορετικά αλλά μπορούμε κάλλιστα στις αυτοδιοικητικές εκλογές να είμαστε μπετόν και αυτό είναι και η μαγεία της αυτοδιοίκησης. Δεν εκλέγει κανείς κομματάρχη, περιφερειάρχη και δήμαρχο εκλέγει και θα πρέπει αυτό να το θυμόμαστε πάρα πολύ καλά και να μη παρασυρόμαστε».

Για τον Κλεισθένη ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «δεν δίνει καμία πραγματική λύση σε κανένα πραγματικό πρόβλημα της αυτοδιοίκησης» και υπογράμμισε πως δεν είναι πρόβλημα η διαδικασία εκλογής των αυτοδιοικητικών.

«Μας έχει παγιδεύσει η κυβέρνηση σε μια συζήτηση που δεν τιμά κανέναν μας. Δίνουμε την εντύπωση με τον Κλεισθένη ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για την καρέκλα» σημείωσε, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο δεν κάνει βήματα μπροστά και είναι μια χαμένη ευκαιρία.

Ο κ. Μπακογιάννης σχολίασε με τη φράση «όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίσουν» και τις αιχμές που διατύπωσε πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος είχε κάνει λόγο για υποψηφιότητες με βάση το κληρονομικό δικαίωμα.

«Δε με αφορούν καθόλου αυτά που λέει ο κ. Πατούλης. Γιατί πρέπει σώνει και καλά εγώ να αναγνωρίσουν τον εαυτό μου σε αυτά που λέει; Ο Γιώργος είναι φίλος μου, λέει αυτά που λέει, καλά κάνει και τα λέει, στην δημοκρατία ζούμε, όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίσουν τι άλλο να πω εγώ;. Ξέρετε κάποτε όταν εκλεγόταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, στην Σμύρνη άναβαν φωτιές. Πρέπει να καταλάβουμε τον συμβολισμό και να καταλάβουμε και την αξία και τις δυνατότητες και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοι της Αθήνας. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με μικροπολιτικές σκοπιμότητες ούτε με τις οποίες προσωπικές ατζέντες ούτε με τις φιλοδοξίες του κάθε Μπακογιάννη».

Πηγή: reader.gr