«H Αλεξανδρούπολη πεδίο δράσης των δύο Ρώσων διπλωματών»

Gazzetta team
«H Αλεξανδρούπολη πεδίο δράσης των δύο Ρώσων διπλωματών»
Λεπτομέρειες για το παρασκήνιο της υπόθεσης με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών παρουσιάζει αποκαλύπτει ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας των Financial Times στην Ελλάδα.

Επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση του θέματος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το πεδίο δράσης τους ήταν η Αλεξανδρούπολη, όπου διαμένει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις και ήταν γνωστοί.

Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι διπλωμάτες κατηγορούνται ότι συνέπραξαν με επιχειρηματίες για να χρηματίσουν τοπικούς άρχοντες, κληρικούς, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιές ομάδες με στόχο να εντείνουν τη δημόσια αντίδραση στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μία απόπειρα δωροδοκίας απέτυχε όταν ένας Έλληνας στρατιωτικός ανέφερε το περιστατικό στο διοικητή του.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη» δηλώνει ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες, συνεχίζει το δημοσίευμα, πιστεύεται ότι πλήρωσαν ακροδεξιές ομάδες μέσω τοπικού Έλληνα επιχειρηματία. «Μπορείς να αγοράσεις πολλή υποστήριξη με 20-30.000 ευρώ σε μέρη όπως η Αλεξανδρούπολη, όπου η ανεργία είναι υψηλή και οι νέοι έχουν μπουχτίσει με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα», δηλώνει μία πηγή της εφημερίδας.

«Είναι μια εκλεπτυσμένη επιχείρηση που έγινε με το προπέτασμα των μακροχρόνιων πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και την κοινή θρησκευτική κληρονομιά» προσθέτει.

Πηγή: insider.gr