Τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019: «Πακέτο» βουλευτικές, ευρωεκλογές κι αυτοδιοικητικές

Gazzetta team
Τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019: «Πακέτο» βουλευτικές, ευρωεκλογές κι αυτοδιοικητικές
O αρμόδιος υπουργός έκανε αποδεκτή την τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των τριών εκλογικών αναμετρήσεων.

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης την τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, με την προτεινόμενη ρύθμιση:

α) Ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας στα αξιώματα της παρ. 1 θα διεξαχθεί την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019.

β) Σε περίπτωση που δεν έχει αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.»

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές:

Στέφος Ιωάννης, Αντωνίου Χρήστος, Αραχωβίτης Σταύρος, Βέττας Δημήτριος, Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Θραψανιώτης Εμμανουήλ, Κασιμάτη Νίνα, Καστόρης Αστέριος, Κοζομπόλη – Αμανατίδη Παναγιώτα, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Παπαφιλίππου Γεώργιος, Ριζούλης Ανδρέας, Τσίρκας Βασίλειος, Τσόγκας Γεώργιος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με την τελευταία εξέλιξη της αποδοχής της συγκεκριμένης τροπολογίας, ανοίγει «παράθυρο» για τη διενέργεια τριπλών εκλογών (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές) τον Μάιο του 2019.

Προχειρότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης

Για προχειρότητα έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με σχόλιό του μέσω Twitter:

Πηγή: reader.gr