Τσίπρας: «Η χώρα γυρίζει σελίδα» (vid)

Gazzetta team
Τσίπρας: «Η χώρα γυρίζει σελίδα» (vid)
Με μπορντό γραβάτα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, τηρώντας τη δέσμευση ότι θα την φορέσει για πρώτη φορά όταν γίνει ρύθμιση χρέους.

«H χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα και τη θέση της λιτότητας θα την παίρνει η κοινωνική δικαιοσύνη, τη θέση της επιβολής θα την παίρνει η δημοκρατία, τη θέση της αβεβαιότητας η ασφάλεια και η σιγουριά» είπε.

«Μετά από οκτώ χρόνια λύσαμε το πρόβλημα του χρέους που κληρονομήσαμε από την Ελλάδα της διαφθοράς» πρόσθεσε.

Δεν ήταν αυτονόητο που φτάσαμε εδώ συμπλήρωσε. Ο πρωθυπουργός, σημείωσε στην ομιλία του, μπροστά στις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ:

«Αναλάβαμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να μετασχηματίσουμε τη χώρα. Σ' αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά και άλλες συμβιβαστήκαμε επώδυνα. Αλλά δουλέψαμε σκληρά και με πίστη. Δεν διστάσαμε και φτάσαμε στο τέλος μιας εποχής που πολύ γρήγορα κάθε Έλληνας θα θέλει να ξεχάσει.

Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων και συνεχίζουμε. Γι αυτό σήμερα μπορούμε όλοι μας να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, ένα αισιόδοξο χαμόγελο. Μια ανανέωση της πίστης στον εαυτό μας και στη χώρα μας. Η Ελλάδα γίνεται ξανά χώρα κανονική. Ανακτά την κυριαρχία της. Ξαναγράφεται στον χάρτη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες. Στην Ελλάδα της σπατάλης, των πελατειακών σχέσεων, της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς. Σημαίνει ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος και να συνεχίσουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανασυγκρότησης. Θα μπει τέλος στη λιτότητα και τις αδικίες που ζήσαμε. Μια πολιτική λελογισμένης επέκτασης με βάση τον δημοσιονομικό χώρο.

Έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019. Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης που θα βελτιώνουν το κλίμα. Να προχωρήσουμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού και να στηρίξουμε αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να βγούμε από τα μνημόνια.

Η λύση που διεκδικούσαμε και περιμέναμε χρόνια, που τρία χρόνια γι αυτήν παλεύαμε, να μην είναι μια οποιαδήποτε. Αλλά είναι πειστική για τις αγορές και τους επενδυτές».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ακόμα ότι «Η 21η Ιουνίου δικαίως μπορεί πια να μείνει στην ιστορία ως μια σπουδαία μέρα. για την Ελλάδα και την Ευρώπη. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φτάσαμε μαζί σε αυτή την ιστορική μέρα. Με μια έντιμη συμμαχία που λοιδορήθηκε, που συκοφαντήθηκε, που πολεμήθηκε, από όλες τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος» και συμπλήρωσε «Αν η έξοδος από τα μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος της συμμαχίας και επετεύχθη, για τον δεύτερο έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Απέναντι στα παραθεσμικά δίκτυα της εξουσίας, τον ηθικό εκφυλισμό της μίζας και του χρηματισμού».

Πηγή: reader.gr