Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κι εγγύηση 30.000 ευρώ ο Μπαρμπαρούσης

Gazzetta team
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κι εγγύηση 30.000 ευρώ ο Μπαρμπαρούσης
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή κι εισαγγελέα

Μετά από πολύωρη απολογία, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον βουλευτή, στον οποίο επέβαλαν χρηματική εγγύηση 30.000 και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα.

Εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή, ο διαγραφείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δήλωσε: «Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η Δικαιοσύνη. Η Μακεδονία είναι ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει»

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του, μετά την προτροπή σε στρατιωτικό πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστήριξε ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του.

Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης», ενώ τονίζει πως «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο, όπως αναφέρει, σέβεται και υπηρετεί.

Πηγή: reader.gr