Κοτζιάς: «Το κλίμα είναι θετικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες»

Gazzetta team
Κοτζιάς: «Το κλίμα είναι θετικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες»
Tην ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για το κλίμα στο γεύμα που παρατέθηκε στην πλευρά της ΠΓΔΜ, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας στους Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ, των υπουργών Εξωτερικών και άλλων υπουργών των δύο κυβερνήσεων, καθώς και των επίσημων προσκεκλημένων.

Το κλίμα έχει αλλάξει, είναι θετικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες, είπε ο κ. Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους και σημείωσε: «Μας φιλοξένησαν, φάγαμε και συζήτησα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τις προτεραιότητες».

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Όπως εξήγησε, οι δύο προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ψάχνει ημερομηνία για να επισκεφθεί τα Σκόπια, ενώ το καλοκαίρι θα γίνει ένα διήμερο σεμινάριο.

«Τώρα που ξεπεράστηκε το πρόβλημα του ονόματος και του αλυτρωτισμού, η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ θα είναι ίσως οι πιο κοντινές χώρες της περιοχής», τόνισε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε πως οι γείτονες θέλουν πάρα πολύ τη συνεργασία με τη χώρα μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Μεγάλη Πρέσπα, λέγοντας ότι από αυτά θα ωφεληθούν οι κάτοικοι στις όχθες της λίμνης που ανήκει σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Πηγή: reader.gr