Ο Καμμένος ζήτησε ποινική δίωξη κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Gazzetta team
Ο Καμμένος ζήτησε ποινική δίωξη κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Ποινική δίωξη στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο Καμμένος...

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, για τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά της οποίες καλούσε τους Έλληνες πολίτες σε κατάλυση του πολιτεύματος.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, αυτές οι δηλώσεις απότελούν πράξη εσχάτης προδοσίας αφού αντίκειται στο Σύνταγμα της Ελλάδας και στα άρθρα του για την κατάλυση του πολιτεύματος. Ο υπουργός Άμυνας, σε απάντηση των δηλώσεων Μπαραμπαρούση, διαβεβαίωσε τον Ελληνικό Λαό ότι κανένα μέλος του ελλληνικού στρατεύματος δεν πρόκειται να συμμορφωθεί σε τέτοιου είδους προσκλήσεις, αλλά τουναντίον αποτελούν εγγυητές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «σοβαρές προβολές του πολιτεύματος και του στρατεύματος» που διεπράχθησαν και ξεκαθάρισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκιζόνται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας και προστατεύουν τη Δημοκρατία

Ο κ. Καμμένος, συνεπώς, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, αλλά κάλεσε και τη Βουλή να εγκρίνει άμεσα την άρση ασυλίας του κ. Μπαρμπαρούση, εφόσον ζητηθεί, αλλά, από την άλλη, άφησε και παράθυρο να ανακαλέσει η Χρυσή Αυγή τα όσα είπε ο βουλευτής της εντός της αίθουσας.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ήταν τέτοιου είδους λογικές που στο παρελθόν οδήγησαν σε εθνικές ήττες και απώλεια εδαφών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κακλαμάνης, σημείωσε πως από δω και στο εξής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποκλείονται από τις ομιλίες στο πλαίσιο της πρότασης μομφής.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο Κ. Μπαρμαπρούσης είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής,

«Καλώ τη στρατηγική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής».

Πηγή: reader.gr