Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: «Δε νομιμοποιείται ο Τσίπρας να υπογράψει χωρίς την έγκριση της Βουλής»

Gazzetta team
Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: «Δε νομιμοποιείται ο Τσίπρας να υπογράψει χωρίς την έγκριση της Βουλής»
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία για το Σκοπιανό έστειλε κατά την έναρξη της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας παράλληλα προ των ευθυνών του και τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει η συμφωνία για το Σκοπιανό να έρθει στη Βουλή πριν την υπογραφή της στις Πρέσπες και ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να συμβεί αυτό.

Η συνάντηση των κ. κ. Μητσοτάκη και Παυλόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργού.

Ήταν λίγο μετά τις 19:00, χθες το απόγευμα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τηλέφωνο για να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της συμφωνίας που συνήψε με τον Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό. Η τηλεφωνική συνομιλία των δύο δεν κράτησε, κατά πληροφορίες του Reader.gr, ούτε πέντε λεπτά, με τον πρόεδρο της ΝΔ αμέσως να θέτει μετ’ επιτάσεως το αίτημα να λάβει άμεσα το κείμενο της συμφωνίας, προκειμένου να το μελετήσει λεπτομερώς, κάτι που ως αργά χθες το βράδυ δεν είχε καταστεί εφικτό.

Τόσο, όμως, το non paper του Μεγάρου Μαξίμου, με βάση το οποίο έγινε η αποτίμηση της συμφωνίας, όσο και το περιεχόμενο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, έδωσαν μια ασφαλή βάση στον πρόεδρο της ΝΔ να εκθέσει με ένταση τη σαφή διαφωνία του με τόσο με την ουσία της προωθούμενης λύσης, όσο και με τον τρόπο που αυτή προωθείται.