Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση φορολογίας και ΕΝΦΙΑ

Gazzetta team
Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση φορολογίας και ΕΝΦΙΑ
Τη δέσμευση του για μείωση της φορολογίας και ειδικώς της φορολογίας εισοδήματος επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την υψηλή φορολογία, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως αν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση ο φόρος για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα ανέρχεται στο 9% καθώς «η μείωση της φορολογία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου». Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις στο 25% αρχικά και στο 20% σε μία διετία, αλλά και περικοπή του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «κάνει απελπισμένες προσπάθειες να παρουσιαστεί ως κεντροαριστερός».

Παράλληλα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως δεν φοβάται τις απειλές σε βάρος του και άφησε αιχμές για την κυβερνητική ανοχή στη δράση της ομάδας Ρουβίκωνας: «Όχι ιδιαίτερα. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας. Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι γενικότερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μια ομάδα με σαφείς ιδεολογικές αναφορές. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από την μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τους γνωρίζουμε γιατί ποστάρουν δημόσια στο Facebook. Ο κύριος που με απείλησε έχει όνομα και διεύθυνση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αν γίνει κυβέρνηση: «Δεν θα αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».

Αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως του είναι συμπαθής αλλά «ως δήμαρχος έχει αποτύχει».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για στρεβλώσεις στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας τις οποίες η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να διορθώσει ενώ εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις που πρόκειται να εφαρμόσει.
«Πρέπει να ενημερωθούν όλοι για τις μειώσεις που έρχονται. Η κυβέρνηση οφείλει να πει στους συνταξιούχους τι και πόσο κόβει με το τέταρτο μνημόνιο που έχει ήδη ψηφίσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ o κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση συζητούσε από πριν την ονομασία. «Είναι η χειρότερη ονομασία είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «βλέπουμε το τυρί και δεν βλέπουμε την φάκα».


Πηγή: insider.gr