Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη δεν θα επιστρέψει στην εποχή των σκανδάλων (vid)

Gazzetta team
Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη δεν θα επιστρέψει στην εποχή των σκανδάλων (vid)
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επεσήμανε σε μήνυμά του στο Twitter πως «δε θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων. Όσο είμαι δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να την κάνουμε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε σε ομιλία του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Δευτέρα, πως «Τους ξέρω αυτούς που μου επιτέθηκαν. Ήταν κάτι φασισταριά. Τους ξέρω, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα» ενώ όπως είπε όλα ξεκίνησαν όταν άρχισαν να τον ρωτούν ποιος τον κάλεσε και είπε: «τον δήμαρχο δεν τον καλούν. Ο δήμαρχος έχει υποχρέωση να πηγαίνει σε εκδηλώσεις».

«Αύριο θα είναι άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης και συνέχισε: «Όλοι μαζί να δουλέψουμε να σπάσει αυτό το απόστημα. Να εκλείψει αυτός ο φασισμός είτε είναι φανερός, είτε είναι κρυφός. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Γκοτζαμάνη. Να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Πολκ, του Γκοτζαμάνη, του Τσαρουχά. Η δημοκρατία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει».

Χιουμοριστικά πρόσθεσε πως «είχα πολλά καλύτερα πράγματα να κάνω το Σάββατο από το να πάω εκεί». Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου για τον τραμπουκισμό όταν ανέφερε πως «Οι τραμπούκοι είναι κάθε είδους. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που πάνε στο γήπεδο. Είναι και υψηλά ιστάμενοι στα κόμματα. Πρέπει να αγαπάμε την διαφορετικότητα».

Τέλος εξέφρασε και την πικρία του για ορισμένους χαρακτηρισμούς που του προσάπτουν όπως π.χ. ότι τάσσεται πολλές φορές των Τούρκων ή ότι δεν έχει κόψει το ποτό. «Μου έμεινε σαν ρετσινιά πως έχω πει να μετονονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμαλ Ατατούρκ ενώ άλλοι με κατηγορούν ότι βάζω Τζακ Ντάνιελς στον καφέ μου. Είναι δυνατόν;».


Πηγή: insider.gr