Τσίπρας: «Έρχεται το... Μουντιάλ, να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε»

Gazzetta team
Τσίπρας: «Έρχεται το... Μουντιάλ, να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε»
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάνει το χιούμορ του και τόνισε πως πρέπει να τελειώνουν με τα προαπαιτούμενα και την αξιολόγηση, καθώς πλησιάζει το Μουντιάλ κι έχει και τρία παιχνίδια την ημέρα.

Να κλείσουν το θέμα των προαπαιτούμενων και να ψηφιστούν, όπως και το μεσοπρόθεσμο 2019 – 2022, το αργότερο μέχρι τις 10 με 12 Ιουνίου ζήτησε από τους υπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά και την τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις το ταχύτερο και πάντως πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 21 Ιουνίου.

Με δεσμεύσεις να έχουν ικανοποιηθεί από ελληνικής πλευράς, θα είναι ευκολότερο να υπάρξει συνολική πολιτική συμφωνία, τόσο για το χρέος όσο και για το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την έξοδο από τα μνημόνια και το σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, είναι «η τελευταία προϋπόθεση».

«Το κείμενο αποτελεί την αποτύπωση μιας ολιστικής προσέγγισης για το μέλλον της χώρας. Είναι ένα συνολικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει τους σκοπούς και τις επιμέρους ενέργειες για την επίτευξη αυτών των σκοπών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο Σχέδιο γίνεται ρητή αναφορά στους τομείς όπου εντοπίζονται δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης και αναβάθμισης της χώρας στο διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό: Μεταποίηση, βιομηχανία, αγροδιατροφή, τουρισμός, ναυτιλία, φάρμακο, logistics, καινοτομία, start-ups, υποδομές, ενέργεια.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργού συμβουλίου, τον λόγο πήραν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου (για το εργασιακό σχέδιο), καθώς και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα των τομέων τους.

Υπάρχει και το... Μουντιάλ

Την έναρξη του Μουντιάλ επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας για να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους μέχρι πότε θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός πήγε να ευχηθεί χρόνια πολλά στον ειδικό γραμματέα της Βουλής Κώστα Βασιλάκη. Παρόντες στο γραφείο του ειδικού γραμματέα ήταν και κοινοβουλευτικοί συντάκτες με αποτέλεσμα να στηθεί ολιγόλεπτο πηγαδάκι. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστούν τα μέτρα και αν θα πάνε στη Βουλή με την κλασική μέθοδο του κατεπείγοντος ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Φέτος θα έχουμε Θερινά».

Τότε ένας από τους ποδοσφαιρόφιλους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπενθύμισε πως φέτος υπάρχει και το Μουντιάλ. «Σωστό» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε γελώντας: «Αρχίζει και νωρίς φέτος. Κι έχει τρία παιχνίδια την ημέρα. Πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε».

Πηγή: reader.gr