Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Gazzetta team
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
Την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έχει προκαλέσει η επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει: «Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Νέα Δημοκρατία: «Φασιστική επίθεση πατριδοκάπηλων»

Ακόμη, η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι:

«Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

Τζανακόπουλος: «Ντροπή για τη φασιστική επίθεση»

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter.

Θεοδωράκης: Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι

Την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδικάζει και ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού. Συγκεκριμένα, αναφέρει στο στο Twitter:

Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας «σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

ΑΝ.ΕΛ: Αντιδημοκρατική και προβοκατόρικη επίθεση

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την επιθετική ενέργεια εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη» τονίζεται σε δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένας Παπαδοπούλου στην οποία προστίθεται: «Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».

Τζιτζικώστας: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση

«Απόλυτα καταδικαστέα» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις», τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.

Την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδικάζουν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), η Ανοιχτή Πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον Γιάννη Μπουτάρη. Η βία δεν τιμά το μήνυμα της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ούτε τις αξίες του λαού και του πολιτισμού μας, που απαιτούν την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό ακόμη και του εχθρού μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.

«Εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης με την επίθεση σε έναν άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα θεσμικός αντιπρόσωπος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ηλικία που προστάζει τον σεβασμό, πρέπει να απομονωθούν από την υγιή κοινωνία και να αντιληφθούν το μεγάλο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν», προσθέτει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση του παρακράτους στην πόλη μας»

Την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζει η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», με επικεφαλής τη Ρία Καλφακάκου.

«Η Δημοτική Κίνηση "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" καταδικάζει απερίφραστα και με όλη τη δύναμη της δημοκρατικής της φωνής, την τραμπουκική και φασιστική επίθεση κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Είναι βαθιά ανησυχητικό το τυφλό μένος και η άσκηση έντονης λεκτικής και σωματικής βίας απέναντι σε ένα εκλεγμένο δημόσιο πρόσωπο και σε έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο. Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των άθλιων τραμπούκων. Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση του παρακράτους στην πόλη μας».

Βούτσης: Απερίφραστη καταδίκη

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδίκασε την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη:

«Καταδικάζω απερίφραστα τη φασιστική βία που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, άξιου εκλεγμένου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, που έχει συμβάλει καθοριστικά ώστε η πόλη και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να είναι ανοικτή και σύγχρονη. Να μην αναρωτηθεί κανείς για ποιόν “χτυπάει η καμπάνα”, γιατί ακόμα και οι κυνικοί της πολιτικής που χαϊδεύουν την ακροδεξιά εκτίθενται ανεπανόρθωτα».

Ένωση Κεντρώων: Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες

«Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν την δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία προστίθεται: «Πιστεύουμε, ότι η αστυνομία θα εντοπίσει και θα συλλάβει τους δράστες αυτής της απαράδεκτης επίθεσης».