Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι οι αντιδράσεις θα καμφθούν «με τον μόνο γνωστό τρόπο στο κόμμα μας και γενικότερα στην κυβέρνηση: με τον διάλογο και την πειθώ».

«Πιστεύω ότι όσο όλες οι όψεις αυτού του μεγάλου προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία, της αναδοχής και της υιοθεσίας, θα αποκαλύπτονται μέσα από τον διάλογο. Πιστεύω ότι οι συνάδελφοι βουλευτές, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων των κομμάτων, θα πειστούν ότι πρόκειται για ένα δρόμο που ανοίγει για το σύμφωνο συμβίωσης», είπε η κ. Φωτίου στο Epsilon.

«Μιλάμε για όλα τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών από τη διαδικασία αναδοχής, σημαίνει αυτόματα και εξαίρεση των ετερόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει και στη Βουλή.

«Είναι μια ξεκάθαρη επιλογή, δεν είναι μια εξ ανάγκης, ούτε εξ αντανακλάσεως επιλογή, λόγω των ετερόφυλων ζευγαριών. Είναι όλο το σύμφωνο συμβίωσης που πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή την ιστορία, που λέμε "κανένα παιδί στα ιδρύματα"», συμπλήρωσε η κ. Φωτίου.

Η κ. Φωτίου επεσήμανε πως όσοι επικαλούνται ότι η κοινωνία δεν είναι ώριμη για τέτοιου είδους τομές, έφερε ως παράδειγμα τον νόμο για τις εκτρώσεις, λέγοντας πως «δεν είναι έτοιμη η κοινωνία για αυτή την τομή», ωστόσο επισήμανε πως «είναι πιο ώριμη από όσο φανταζόμαστε».

Πηγή: reader.gr