Ο Κουβέλης επιμένει για την μίσθωση των δύο φρεγατών από τη Γαλλία

Gazzetta team
Ο Κουβέλης επιμένει για την μίσθωση των δύο φρεγατών από τη Γαλλία
O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία επί του θέματος.

Ενώ το τοπίο παραμένει θολό σχετικά με την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα και επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση δεν υπάρχει, πηγές από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, επιμένουν για την εγκυρότητα των δηλώσεών του.

Παρά τις διαρροές από το Παρίσι ότι η γαλλική πλευρά δεν εξετάζει παραχώρηση των δύο φρεγατών τύπου FREMM, συνεργάτες του κ. Κουβέλη επέμειναν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την χρονομίσθωση των φρεγατών, εκτιμώντας μάλιστα πως στις 3 Μαΐου θα έλθει στην Αθήνα γαλλική αντιπροσωπεία για να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Η Αθήνα εξετάζει επίσης αγορά δύο έως τεσσάρων γαλλικών φρεγατών BELH@RRA, σε δύο φάσεις, ελπίζοντας πως δύο από τα πλοία θα ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά.

Το θέμα των φρεγατών φαίνεται ότι δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣO ΕΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και η μόνη επίσημη δήλωση για το θέμα ήρθε δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είπε το πρωί της Τρίτης ότι «υπάρχουν διερευνήσεις για μια σειρά από project, αλλά εάν υπάρξει συμφωνία, θα ακολουθήσει και επίσημη ανακοίνωση».

Πηγή: reader.gr