Τα δύο ανήλικα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου «υιοθετούνται» από το Κοινοβούλιο

Gazzetta team
Τα δύο ανήλικα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου «υιοθετούνται» από το Κοινοβούλιο
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο θα αναλάβει τα έξοδα των δύο παιδιών του αδικοχαμένου πιλότου μέχρι τη συμπλήρωση των 25 χρόνων.

Στην «υιοθεσία» των δύο ανήλικων παιδιών του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, αποφάσισε να προχωρήσει η Βουλή.

Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή θα καλύψει τα έξοδα των ανήλικων παιδιών, μέχρι την ηλικία των 25 ετών, κάνοντας πράξη την απόφαση που είχε πάρει η Ολομέλεια το 2010.

Θα τους δίνει 18.000 ευρώ το χρόνο

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Η Βουλή στη σημερινή της απόφαση αναφέρει:

«Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην "υιοθεσία" των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την "υιοθεσία" των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην "υιοθεσία" των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε ζητήσει την υιοθεσία των παιδιών με μήνυμα του στο Twitter: «Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του».

Υπεθυμίζεται ότι το 2008 η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε, μετά από πρόταση του τότε προέδρου της Φίλιππου Πετσάλνικου, να υιοθετήσει τοΣώμα το σύνολο των ανήλικων παιδιών των πιλότων που έχασαν την ζωή τους «στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996 ως σήμερα».

Εκείνη τη στιγμή η απόφαση αφορούσε σε 29 επιπλέον ανήλικα παιδιά, πέραν των ανηλίκων παιδιών του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη και του Ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη για τα οποία η Βουλή έχει λάβει ομόφωνη απόφαση στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά και του υποσμηναγού Νικολάου Παρούση και του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη με προγενέστερες αποφάσεις της Βουλής.

Η Βουλή είχε λάβει μέχρι σήμερα απόφαση υιοθεσίας για συνολικά 35 ανήλικα παιδιά, για τα οποία αποφάσισε να καταβάλει ένα καθορισμένο ποσό μέχρι την ενηλικίωσή τους, ενώ σε περίπτωση που σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό είχε καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου θα λαμβάνουν 18.000 ευρώ.

Πηγή: reader.gr