Τζανακόπουλος για στρατιωτικούς: Η Τουρκία ξεπερνά τα όρια

Gazzetta team
Τζανακόπουλος για στρατιωτικούς: Η Τουρκία ξεπερνά τα όρια
Στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια» το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στον Ream FM.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η Τουρκία φαίνεται πως θέλει να χρησιμοποιήσει τη κράτηση των στρατιωτικών για πολιτικούς λόγους.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «μη αποτελεσματικό δρόμο» τη στρατηγική της Άγκυρας για όξυνση σε πολλά παράλληλα μέτωπα, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνείται το διάλογο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα αξιοποιεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

«Ο κ. Ερντογάν δεν τόλμησε να κάνει έναν άμεσο συμψηφισμό, επιχείρησε έναν έμμεσο συμψηφισμό ανάμεσα στις υποθέσεις των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν νομίζω ότι αυτού του τύπου η τοποθέτηση βγάζει νόημα, διότι πρόκειται για δύο ανόμοιες υποθέσεις», είπε ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Όσο η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση η Ελλάδα πρέπει να κλείσει δευτερεύουσας έντασης θέματα, εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτά με την Αλβανία και την πΓΔΜ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά παρατήρησε πως η Νέα Δημοκρατία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ακολουθεί μια «ακατανόητη πολιτική» και η άρνηση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από τον Νίκο Κοτζιά, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και εντάσεις, επισήμανε.


Πηγή: insider.gr