Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: «Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε» (vid)

Gazzetta team
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: «Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε» (vid)
«Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους» σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Υψώνει τους τόνους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο μήνυμα του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε... Όσοι σκέφτονται μεγάλες Οθωμανικές αυτοκρατορίες να θυμούνται το 1821 και το πώς μια ψυχή, πώς ο ελληνικός λαός ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε και συνέτριψε την αυτοκρατορία», είπε ο κ. Καμμένος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κάλεσε τις φιλικές προς την Ελλάδα δυνάμεις να συμβάλλουν «με πράξεις και όχι λόγια» στην επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία. «Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους» είπε, προσθέτοντας ότι «θα επιδιώξουμε, και θα πετύχουμε, την απελευθέρωσή τους».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, « η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να στέλνουμε μηνύματα ειρήνης, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν, και τη στέλνουν πίσω από εκεί που ξεκίνησε, στα βάθη της Ανατολής».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και της ζήτησε να κατανοήσει ότι τον 21ο αιώνα, «την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του».

Επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας πως «θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: reader.gr