Ο Κοτζιάς ενημέρωσε τον Τσίπρα για το Σκοπιανό μετά την επίσκεψή του

Gazzetta team
Ο Κοτζιάς ενημέρωσε τον Τσίπρα για το Σκοπιανό μετά την επίσκεψή του
Ο Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε αναλυτικά τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν όχι μόνο για την ονομασία, αλλά και για το θέμα της απροθυμίας της σκοπιανής πλευράς να προχωρήσει στην αλλαγή Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας χθες κατά τη διάρκεια ερωτήσεων μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ευχήθηκε σε δημοσιογράφο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της πΓΔΜ, την επόμενη φορά να παραστεί ως «ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija».

Η Τάνια Μιλέφσκα, υπέβαλε τη δυο σκελών ερώτησή της, ο Έλληνας πρωθυπουργός, έσπευσε να σχολιάσει:

«Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ. ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο».

Η δήλωση του μάλιστα προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις απο την αντιπολίτευση.

Κικίλιας: Τσίπρας και Κοτζιάς διαπραγματεύονται με μυστική διπλωματία

Για «μυστική» διπλωματία στο θέμα της πΓΔΜ εγκάλεσε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι «στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί και μετρημένοι στα εθνικά μας θέματα και προσέχουμε πάρα πολύ, ώστε να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα, παρότι αντιπολιτευόμαστε εκεί που πρέπει, αλλά να στηρίξουμε την εθνική γραμμή».

Συμπλήρωσε όμως ότι «δεν υπάρχει εθνική γραμμή, διότι μέσα στην κυβέρνηση, άλλα πράγματα λέει ο υπουργός Εξωτερικών, άλλα λέει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, άλλα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, τους αδειάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλη πολιτική φανερή ή κρυφή έχει ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύονται με μυστική διπλωματία, χωρίς να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς και τι ακριβώς διαπραγματεύονται, αλλά προχωρούν κάτι το οποίο είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πλειοψηφία της κοινωνίας και αναρωτιέμαι ποια είναι η αιτία για να συμβαίνει αυτό και τι κρύβεται από πίσω».

Πηγή: reader.gr