Καμμένος: Αφιερώνουμε την εθνική επέτειο στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Gazzetta team
Καμμένος: Αφιερώνουμε την εθνική επέτειο στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς
Στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αφιέρωσε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πάνος Καμμένος.

«Η μέρα είναι αφιερωμένη στους δύο στρατιωτικούς», επισημαίνει στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, «σήμερα όμως η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς», σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εκκινώντας από τα ιστορικά στοιχεία της επετείου, ο υπουργός αναφέρει, «η Επανάσταση του 1821, ήταν ένας αγώνας που απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, και η ισχυρή θέληση ενός λαού, μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Οι Έλληνες απέδειξαν για μια ακόμα φορά σε όλο τον κόσμο πως κανείς λαός δεν μένει υπόδουλος όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος. Σε αυτό συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υπήρξε η κιβωτός του Έθνους και διαφύλαξε την ενότητα και την ελπίδα της λευτεριάς».

Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρμόδιος υπουργός τους λέει: «Εσείς που κατοχυρώνετε και υπερασπίζεστε την ελευθερία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, να συνεχίσετε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και φιλοπατρίας να διαφυλάσσετε την Εθνική ανεξαρτησία, γιατί αποτελείτε την εγγύηση της ειρήνης στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».

Άλλωστε, «η γεωγραφική θέση της χώρας μας με το γεωστρατηγικό περιβάλλον να χαρακτηρίζεται από δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε διαρκή ετοιμότητα και με υψηλό φρόνημα. Όλοι σας συμμετέχετε ενεργά στην προάσπιση της άμυνας της πατρίδας μας και οι Έλληνες πολίτες μπορούν με σιγουριά να οργανώσουν το παρόν, για να οικοδομηθεί το μέλλον της χώρας μας».

Επιπλέον, «η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης και σιγουριάς για το έργο σας, είναι η απόδειξη για τη διαχρονική προσφορά σας. Υπηρετείτε την πατρίδα με ζήλο και αφοσίωση, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και όλοι μας αισθανόμαστε ασφάλεια και ηρεμία».

Παραλλήλως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στέλνει μήνυμα με την επισήμανση, «η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την ‘καλή γειτονία και φιλία’ στην περιοχή. Αντίθετα η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών».

Εμείς -σημειώνει εμφατικά ο κ. Καμμένος- με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας».

Επίσης, «σήμερα, ημέρα μνήμης και τιμής του έθνους, μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο εξακολουθεί η ξένη στρατιωτική κατοχή σε ένα τμήμα της, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Η δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρος με την ολοκληρωτική κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Κλείνοντας το μήνυμά του προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Π. Καμμένος τους καλεί να θυμηθούν τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της ηγετικής μορφής του αγώνα: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις… αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας…».

Πηγή: insider.gr