Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτή της Χρυσής Αυγής, διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής (pics & vids)

Gazzetta team
Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτή της Χρυσής Αυγής, διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής (pics & vids)
Η κατάσταση στην συνεδρίαση της Βουλής παραλίγο να ξεφύγει από τον έλεγχο όταν ο Γιάννης Λαγός κινήθηκε απειλητικά εναντίον κυβερνητικών βουλευτών που αντέδρασαν στις ύβρεις του.

Νέο σοβαρό επεισόδιο προκάλεσαν στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, σε συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μίλησε για τις επιστολές των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, προς βουλευτές τους οποίους απειλούν με ειδικά δικαστήρια όπου θα κατηγορηθούν για «εσχάτη προδοσία» και θα αντιμετωπίσουν ποινή «ισοβίων ή και θανάτου».

Στις αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε η υιοθέτηση των επιστολών, από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Λαγός τους χαρακτήρισε «προδότες και πουλημένους». Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, προσπάθησε να τον σταματήσει όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, που βρισκόταν κοντά στο βήμα της Ολομέλειας, του φώναξε να κατέβει, με τον Γιάννη Λαγό να κινείται προς το μέρος του και ανάμεσα στους δυο άνδρες να υπάρχει εμφανέστατη ένταση.

Ο Χρήστος Μαντάς και ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να τραβήξουν μακριά τον κ. Ξυδάκη για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ ο Σπύρος Λυκούδης, διέκοψε την συνεδρίαση καλώντας την φρουρά να επέμβει, ενώ τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποχώρησαν βρίζοντας χυδαία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δήλωσε ότι και το θέμα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.