«Κόντρα» Φίλη – Καμμένου για τα θρησκευτικά

Gazzetta team
«Κόντρα» Φίλη – Καμμένου για τα θρησκευτικά
Τις θέσεις του περί διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας επανέλαβε ο Νίκος Φίλης με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε πάλι ο Δημήτρης Καμμένος στηλιτεύοντας τις απόψεις του πρώην υπουργού Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ΑΝ.ΕΛ κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1 ανέφερε σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς του κ. Φίλη για την απόφαση του ΣτΕ, είπε: «Οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού σε απόφαση του ΣτΕ είναι απαράδεκτοι. Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε».

«Προσβολή να χαρακτηρίζεται στο βιβλίο των θρησκευτικών ο Χριστός ως ένας καλός κύριος που έκανε βόλτες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης, μιλώντας στην ΕΡΤ επανέφερε το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας με αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί έφυγε από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης είπε ότι τότε «ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος».

«Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Θέλουμε το μάθημα των Θρησκευτικών να έχει ένα χαρακτήρα πλουραλιστικό» συμπλήρωσε.

Παπαχριστόπουλος: Συμφωνώ με το Φίλη για τα θρησκευτικά

Διαφοροποιημένος σε σχέση με τον κ. Καμμένο εμφανίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο θέμα των θρησκευτικών.

«Εγώ συμφωνώ με τον Νίκο Φίλη» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Πηγή: reader.gr