Ο Λοβέρδος δεν θα πάει στην προανακριτική για τη Novartis

Gazzetta team
Ο Λοβέρδος δεν θα πάει στην προανακριτική για τη Novartis
Με επιστολή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, γνωστοποίησε πως δεν θα παρουσιαστεί στην προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis.

Την απόφασή του να μην προσέλθει στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης κάνει γνωστή με επιστολή του ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου» αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής και τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνεχίζει: «Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κι εγώ ταχθήκαμε υπέρ μιας Επιτροπής που θα λειτουργούσε δημόσια, χωρίς παραγραφές, με εξέταση όλων των μαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αλλά και με την εξέταση όλων των υπόλοιπων στοιχείων. Σε μια τέτοια Επιτροπή προφανώς και θα ήμουν παρών, προκειμένου αφενός να παράσχω κάθε αναγκαία διευκρίνιση κι αφετέρου να καταρρίψω τις αθλιότητες των κουκουλοφόρων και των καθοδηγητών τους. Όμως αυτή την Επιτροπή δεν την θέλετε. Την απορρίψατε. Και αποδεχτήκατε τη λογική "κουκούλα στους ψευδομάρτυρες κουκούλα και στην έρευνα"» αναφέρει επίσης ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι περίπτωση να προσέλθει στην Επιτροπή υπάρχει μόνο αν αλλάξει την απόφασή της και δεχθεί να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της ρόλο. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως δηλώνει, θα προσέλθει προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη. «Ως υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στον χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα» σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος και καταγγέλλει: «Αν η Επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της να κουκουλωθούν τα πάντα, απόφαση που οδήγησε στην αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τότε στην Επιτροπή θα παραμείνετε μόνοι σας, μετατρέποντάς την σε ένα κωμικοτραγικό δήθεν "δικαστικό συμβούλιο". Αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου ένα τέτοιο φιάσκο».

Μέσα στη μέρα αναμένεται να στείλουν επιστολές και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα γνωστοποιούν πως δεν επιθυμούν να καταθέσουν στην Προανακριτική για την Novartis.