Νέο σύστημα αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης

Gazzetta team
Νέο σύστημα αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης
Mε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις νέες δομές της εκπαίδευσης, που δόθηκε προς διαβούλευση, καταργείται το Προεδρικό Διάταγμα 152/2013 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και θεσπίζεται νέο σύστημα αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης.

Η αξιολόγηση αυτή θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το νομοσχέδιο περιγράφει το νέο σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις περίπου 20.000 θέσεις στην πυραμίδα της εκπαιδευτικής διοίκησης, με κριτήρια την επιστημονική συγκρότηση, τη διοικητική και διδακτική εμπειρία, τη διοικητική και εκπαιδευτική επάρκεια και την προσωπικότητα και γενική συγκρότηση.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ως Διευθυντές σχολικών μονάδων επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με δεκαετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στη βαθμίδα αυτή, οι οποίοι έχουν ασκήσει για οκτώ τουλάχιστον έτη διδακτικά καθήκοντα στην πρωτοβάθμια ή/και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνολικά.

Από τα οκτώ αυτά έτη άσκησης διδακτικών καθηκόντων, τα τρία τουλάχιστον πρέπει να έχουν ασκηθεί σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας, συμπληρώνοντας σε αυτά τουλάχιστον το 50% του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Νέο στοιχείο είναι ότι για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αποτελούν την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, θεσμοθετείται Κεντρικό συμβούλιο επιλογής θα μετέχει ένα μέλος του ΑΣΕΠ, ο οποίος ορίζεται με την απόφαση συγκρότησης ως πρόεδρος.

Επίσης, θα μετέχουν τρεις πανεπιστημιακοί, ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, καθώς και δύο ή τέσσερις αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών.


Πηγή: reader.gr