«Κατέβασαν» τον Λεβέντη από το βήμα, αποδοκιμασίες για την κριτική του (vid)

Gazzetta team
«Κατέβασαν» τον Λεβέντη από το βήμα, αποδοκιμασίες για την κριτική του (vid)
Τις έντονες αποδοκιμασίες των συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε ο Βασίλης Λεβέντης, με την ομιλία του.

Χωρίς έτοιμη ομιλία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «μπήκε» ιδιαίτερα επιθετικά, προσβάλλοντας πότε τους Συνέδρους και πότε τους προηγούμενους από εκείνων ομιλητές.

«Πολλοί από εσάς δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 1974. Σας έφερε κοντά του η εξουσία» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, προκαλώντας μια αμήχανη βουβαμάρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που έσπαγε μονάχα από κάποιες -λίγες μέχρι εκείνη την ώρα- αποδοκιμασίες.

Αυτές πλήθυναν και εντάθηκαν, όταν αναφέρθηκε απαξιωτικά στην περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Η ατάκα του όμως που «ξεχείλισε το ποτήρι» για τους Συνέδρους, ήταν όταν αναφέρθηκε και στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας πως «είχε πολλά συνθήματα, σα να έψαχνε χειροκρότημα».

Στη «γιούχα» των Συνέδρων, ο Βασίλης Λεβέντης, απάντησε προσβάλλοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, για τους οποίους είπε «Τι θέλετε, ομιλίες σαν του Καραθανασόπουλου και του Μητσοτάκη;».

Τελικώς, προθυμοποιήθηκε μόνος να κατέβει από το βήμα, χωρίς να τελειώσει την ομιλία του. Ο προεδρεύων του Συνεδρίου, Γιάννης Κουτσούκος, τόνισε «είμαστε φιλόξενο και δημοκρατικό κόμμα και κίνημα. Οι στρατιώτες του κινήματος όμως, που είναι οι σύνεδροι, δεν μπορούν να ανέχονται προσβολές».

Πηγή: reader.gr

To τέλος της ομιλίας του: