Κουβέλης: «Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου»

Gazzetta team
Κουβέλης: «Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου»
Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως... βεβαίως συνεργάζεται με τον Πάνο Καμμένο, αλλά τονίζει πως: «Δεν είμαι υπουργός του».

Ξεκάθαρο μήνυμα στον κυβερνητικό εταίρο και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ότι δεν αναφέρεται στον ίδιο αλλά στον πρωθυπουργό» στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δέχθηκε καταιγισμό πυρών για την αποδοχή της πρότασης Τσίπρα να «συνυπηρετήσει» υπό τον Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο.

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας», συμπληρώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αναφερθείς στο θέμα της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδιανούπολη της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας σημειώνει πως «η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας» και προσθέτει πως «πρόκειται για γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης, που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ... Το παλεύουμε, μέχρι τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι οι γείτονες θέλουν να οξύνουν τα πράμγατα, εκτιμά ωστόσο ότι δεν θα ξεπεράσουν τα όρια. Για το Μακεδονικό, επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ της θέσης μια ονομασία κοινής αποδοχής που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό, με την απάλειψη από το Σύνταγμα της πΓΔΜ, στη βάση μιας διεθνούς συνθήκης που μπορεί να υπογραφεί, του όποιου αλυτρωτισμού.

Πηγή: reader.gr