Παπανδρέου: Να αποποινικοποιηθεί η χρήση της κάνναβης

Gazzetta team
Παπανδρέου: Να αποποινικοποιηθεί η χρήση της κάνναβης
Υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Cannabis News, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία μας πρέπει να ξεπεράσει το ταμπού για να μπορέσει να επιτρέψει την καλλιέργεια και την αυτοκαλλιέργεια».

Σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, τόνισε ότι «χρειάζεται βελτιώσεις ώστε να εξυπηρετηθούν δυο σκοποί: Καταρχήν ο ασθενής θα πρέπει μέσω μιας εύσχημης διαδικασίας να μπορεί να λάβει τα φάρμακά του, να έχει εύκολη και σωστή πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα συνταγογραφημένα από έμπειρους γιατρού. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια διαδικασία τέτοια που δε θα αποτρέπει μέσω της γραφειοκρατίας τον ασθενή να κάνει ιατρική χρήση της κάνναβης. Έπειτα πρέπει οι διαδικασίες να είναι τέτοιες που να βοηθήσουν την παραγωγή και τις επενδύσεις στη χώρα μας. Είναι μια οικονομική ευκαιρία όχι μόνο να παράξουμε για τη χώρα μας, αλλά να δραστηριοποιηθούμε και στον τομέα των εξαγωγών. Και γνωρίζω προσωπικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές χώρες», ανέφερε.

«Η ιατρική κάνναβη είναι το ένα ζήτημα και χρειάζεται μια ξεχωριστή αντιμετώπιση», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «το άλλο θέμα είναι ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί η ψυχαγωγική χρήση. Η κάνναβη έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί πολύ μικρότερες βλάβες από το αλκοόλ ή τον καπνό του τσιγάρου. Επενδύουμε τεράστια ποσά στις Αρχές, στην αστυνομία, στους δικαστές, στις φυλακές, αλλά και σε βάρος των παιδιών που μπορεί να έκαναν χρήση. Κόστος μεγάλο για το κράτος, για την κοινωνία, για τα παιδιά που κάνουν χρήση, κόστος λόγω και της συντήρησης του παράνομου κυκλώματος εμπορίας του φυτού, κυκλώματος που βέβαια εμπλέκεται και με σειρά άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Όταν κάποιος, είτε για λόγους ψυχαγωγίας είτε για λόγους υγείας, θέλει να έχει μια μικρή καλλιέργεια για τη δική του, προσωπική χρήση, δε βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό. Όλα πρέπει με σύνεση και σοβαρότητα να τα δούμε. Ας ξεκινήσουμε έστω σήμερα με την ιατρική κάνναβη κι ας πάμε σύντομα και στα υπόλοιπα».

Πηγή: insider.gr