Slogun:Ο Γιακουμάκης συνεχίζει να φορτώνει με γκολ το MLS αλλά δεν μας έκανε στην Ελλάδα, είχαμε καλύτερο εμείς.

FOLLOW US

Slogun:Ο Γιακουμάκης συνεχίζει να φορτώνει με γκολ το MLS αλλά δεν μας έκανε στην Ελλάδα, είχαμε καλύτερο εμείς.
BWIN stripe gif

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Gazzetta team
Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Πυρετώδεις συνεχίζουν οι ζυμώσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ενώ σήμερα θα «φορέσουν» και ευρωπαϊκό «κοστούμι», με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κρίσιμη συνάντηση εντός της ημέρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με το Σκοπιανό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των επαφών τους.

Η Μέρκελ άλλωστε, σε πρόσφατη συνάντησή της με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ (την Τετάρτη 21 Φεβρουάριο), τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ. «Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Καγκελαρίου. Η ίδια πρόσθεσε, πάντως, ότι οι συμβιβασμοί είναι πάντα επώδυνοι, αλλά πρέπει να είναι και υλοποιήσιμοι.

«Δεν έχουμε υπάρξει πιο κοντά σε λύση για το ονοματολογικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ τα τελευταία δέκα χρόνια. Είμαι ικανοποιημένη και ανακουφισμένη που υπάρχει έντονη κινητικότητα στις συζητήσεις», δήλωσε επίσης η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Το επόμενο επεισόδιο στο Σκοπιανό αναμένεται να γραφτεί την ερχόμενη Κυριακή, με αφορμή του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στα Σκόπια.

Θα ακολουθήσει, άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, προκειμένου να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.

Και όλα αυτά, ενώ την ίδια ώρα παραμένει ο προβληματισμός στο εσωτερικό, με τον Πάνο Καμμένο να παραμένει πιστός στη θέση του πως «δεν θα δεχθεί κανέναν συμβιβασμό» στο Σκοπιανό.


Πηγή: reader.gr