Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!

FOLLOW US

Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!
BWIN stripe gif

«Ανήθικες οι μειώσεις των πενιχρών ελληνικών συντάξεων»

Gazzetta team
«Ανήθικες οι μειώσεις των πενιχρών ελληνικών συντάξεων»
Ιρλανδός πρόεδρος: Σχεδόν ανήθικες οι μειώσεις των πενιχρών συντάξεων στην Ελλάδα...

Τη βεβαιότητά του πως «η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο» και πως αυτό πρέπει να γίνει δεκτό με ικανοποίηση από τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη χώρα μας. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας στο μέλλον και υπογράμμισε τη σημασία να δοθεί έμφαση στους λαούς της Ευρώπης.

Παράλληλα, αναγνώρισε πως σε ορισμένα από τα μέτρα που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας, δεν εξετάστηκαν οι πραγματικές συνέπειές τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, διεμήνυσε ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες αποτυχίες της, όσον αφορά τις πολιτικές λιτότητας, και προέταξε την ανάγκη η Ευρώπη να γίνει μια κοινωνική Ευρώπη.

Θέτοντας το ζήτημα γενικότερα ως θέμα οικονομικού σχεδιασμού, σημείωσε ότι η λήψη των δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών αποφάσεων πρέπει να βασίζεται στην κοινωνική οικονομία και πως πρέπει να αντεπεξέρχεται τις επακόλουθες συνέπειες. «Πρέπει να γνωρίζεις πώς ένα συγκεκριμένο μέτρο θα διαμορφωθεί» συμπλήρωσε.

Ως παράδειγμα, ανέφερε πως όταν υπάρχουν οικογένειες που στηρίζονται σε πολύ πενιχρές συντάξεις του Δημοσίου και ότι επίσης μπορεί να υποστηρίζουν και άλλους συγγενείς, το να πεις ότι αυτές οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν όσο και οι υψηλές, δεν είναι απλώς άτοπο, αλλά είναι σχεδόν ανήθικο.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή εκδήλωση με Έλληνες και Ιρλανδούς επιχειρηματίες (11 εκπρόσωποι ιρλανδικών εταιρειών συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας στην επίσκεψή του στη χώρα μας), στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό, σημείωσε πως θα συζητήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες για να κάνουν πράγματα από κοινού και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολλές συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και ιρλανδικών επιχειρήσεων στο μέλλον.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Χίγκινς στην επίσκεψη Ιρλανδών τουριστών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως πέρυσι (2017) την επισκέφτηκαν 80.000 και φέτος εκτιμάται ότι θα είναι πολύ περισσότεροι.

Αναδεικνύοντας τη σημασία των δύο χωρών στην Ευρώπη, ο κ. Χίγκινς είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχουν να προσφέρουν στην ΕΕ με την ορθή σκέψη και την πνευματική εργασία, που είναι σήμερα ακόμα πια σημαντικά, όπως τόνισε.


Πηγή: reader.gr