Βενιζέλος: «Μίζερη η αναφορά στο όνομά μου» (vid)

Gazzetta team
Βενιζέλος: «Μίζερη η αναφορά στο όνομά μου» (vid)
«Δεν μπόρεσαν να αφηγηθούν μια σκαμπρόζικη ιστορία και για μένα», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για τον σκοπό της ανακίνησης της υπόθεσης Novartis, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγορείται για την εποχή που βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ Ιουνίου 2011 και Μαρτίου 2012.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε χαρακτηριστικά «Το θεμελιώδες ερώτημα. Γιατί γίνεται τώρα; Επειδή εμφανίστηκαν κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες; Πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Την υπόθεση Novartis την προαναγγέλλετε εδώ και ενάμιση χρόνο. Γιατί τώρα;

Αυτό γίνεται τώρα γιατί ο ριζοσπαστισμός σας στα θέματα της οικονομίας εξατμίστηκε. Μετατράπηκε σε συστημικότητα. Γίνεται τα καλύτερα delivery boys. Γλείφετε εκεί που φτύνατε. Το αφήγημα της καθαρής εξόδου, δεν προκύπτει, προσκρούει στις αγορές. Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις πως δεν υπάρχει καθαρή έξοδος.

Η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή, που είναι ο εκβιασμός των θεσμών. Είναι όμως η πιο ανεύθυνη διαφυγή. Στη Δικαιοσύνη η κατάσταση είναι ζοφερή».

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε και στην πολιτική στόχευση της κυβέρνησης «Ο Πικραμμένος αναρωτήθηκε γιατί στοχοποιήθηκε. Γιατί εκφράζει θέση διαφορετική για τη Δικαιοσύνη. Ο στόχος είναι ο διεμβολισμός της Νέας Δημοκρατίας, αφού δεν τα κατάφεραν με το ονοματολογικό. Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, στοχεύουν σε όσους αρνούνται το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επωάζεται αυτή την ιστορία 14 μήνες. Έχετε σωρεία δηλώσεων που συνιστούν αντιποίηση αρχής. Ο Τσίπρας εξαγγέλλει την υπόθεση τον Φεβρουαριο του 2017. Ο κ. Λάππας, στην ίδια συνεδρίαση, προαναγγέλλει τα πουλάκια που θα κελαηδήσουν στη Novartis».

Με μεγάλη δόση ειρωνείας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε μάλιστα «Δεν μπόρεσε ο ένας από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες να αφηγηθεί για εμένα ειδικά μια σκαμπρόζικη ιστορία, με βαλίτσες, τσάντες και φακέλους. Μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Προφανώς μπήκε από συνήθεια. Δεν έβαλαν μυαλό από τις προσπάθειες στοχοποίησής μου.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός, μίλησε και για τη Δικαιοσύνη «Στη Δικαιοσύνη η κατάσταση είναι ζοφερή. Θίγεται η εσωτερική ανεξαρτησία. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει την Βασιλική Θάνου. Στέλνω μήνυμα ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας στους έντιμους και αδέκαστους δικαστικούς και τους ζητώ να σταθούν όρθιοι να αντισταθούν στην κραυγαλέα προσβολή της ανεξαρτησίας. Το βαθύ κράτος μετά από πολλές δεκαετίες στεγάζεται και πάλι στη δικαιοσύνη. Κι αυτό το έχει αναλάβει υπεργολαβικό συνεργείο της τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης».

Πηγή: reader.gr