Γεωργιάδης: «Θέλω να ζητήσω εγγράφως να δικαστώ» (pics & vids)

Gazzetta team
Γεωργιάδης: «Θέλω να ζητήσω εγγράφως να δικαστώ» (pics & vids)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τόνισε πως: «όλη αυτή η σκιά που έχει πέσει πάνω μου θα φύγει και γρήγορα».

Την διάθεση να δικαστεί για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ακόμα κι αν αυτά έχουν παραγραφεί δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, να κάνει το ίδιο. Παράλληλα κατήγγειλε εκ νέου τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι μιλούσε «25 φορές τη μέρα με την κ. Τουλουπάκη και μάθαινε την πορεία των καταθέσεων, αν δεν τις έστηνε κιόλας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που υπήρξε υπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014, κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να τον ακούσουν και να τον κρίνουν για όσα θα πει. Σημείωσε μάλιστα «Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Η σημερινή κοινωνία, πιστεύει ότι οι πολιτικοί όλοι τα παίρνουν. Στην πραγματικότητα για τους πολιτικούς υπάρχει μάλλον τεκμήριο ενοχής. Θα πρέπει να κοπιάσω για να πείσω να φύγει αυτή η σκιά από πάνω μου».

Ο πρώην υπουργός Υγείας, υπογράμμισε εγκαλώντας τον Παναγιώτη Κουρουμπλή «Διαφωνώ με την παραγραφή της απιστίας. Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω τις ρήτρες του νόμου Καστανίδη. Θέλω να ζητήσω εγγράφως να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από καμία παραγραφή. Φαντάζομαι το ίδιο και ο κ. Κουρουμπλής και δεν καταλαβαίνω γιατί του στερείτε το δικαίωμα. Θα καλούσα και τώρα τον Κουρουμπλή να βρεθεί στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή. Ο κ. Πρωθυπουργός είπε ότι όποιος μιλά για παραγραφή είναι ένοχος. Ο μόνος που χρησιμοποιεί την παραγραφή, είστε εσείς».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αυξήσεις των φαρμάκων της Novartis επί υπουργίας του, απάντησε: «11 φάρμακα της Novartis έχουν αυξηθεί επί της πρώτης φοράς Αριστεράς. Δε θεωρώ ότι είναι ύποπτη η αύξησή τους, γιατί δεν μπορείτε να έχετε σχέση».

Τονίζει μάλιστα πως την εποχή εκείνη «Ο Μπέζας είχε την ευθύνη των τιμών και όχι εγώ. Όμως αυτό το δελτίο δεν έχει τίποτα το κακό» ενώ παράλληλα συμπλήρωσε «Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι. Έκαναν έρευνα μηνών για να συμφωνούν με τα δημοσιεύματα και όσα έχει πει στη Βουλή ο Τσίπρας. Ο αριθμός δεν βγήκε τυχαία. Έχει γραφτεί από τον Βαξεβάνη, έχουμε πάει στα δικαστήρια και έχει ζητήσει αναβολή».

Σχετικά με το συγκεκριμένο δελτίο τιμών, σημείωσε ακόμα «Στο περίφημο δελτίο του Μπέζα, λένε γι αυτά τα 4 φάρμακα. Πρόκειται για φάρμακα εξαιρετικά χαμηλού τζίρου, για σπάνιες παθήσεις. Η Novartis είναι 71η εταιρεία. Τρομερή μεταχείριση είχε η Novartis... Εσείς κ. Υπουργέ, δε βάζετε φάρμακα της Novartis στη λίστα; Και καλά κάνετε, δεν υπονοώ ότι τα πιάνετε. 14 νέα φάρμακα της Novartis έχετε βάλει. Φαντάζεστε να λέμε για κάθε υπουργό που βάζει καινούργια φάρμακα στη λίστα, ότι τα παίρνει; Έβαζε ο υπουργός τα φάρμακα; Όχι. Υπήρχε μια επιτροπή στο υπουργείο. Υπήρχε και δεύτερη επιτροπή. Στην περίοδο τη δική μου τις είχε διορίσει ο κ. Σαλμάς. Υπήρχε και τρίτη επιτροπή που αποφάσιζε τη σχετική λίστα. 33 άτομα έπρεπε να υπογράψουν. Εσείς λέτε ότι κατάφερα να τους πείσω».

«Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής μου ως υπουργός είναι ο πίνακας της ΕΛΣΤΑΤ που στο έτος το δικό μου έχει τις χαμηλότερες φαρμακευτικές δαπάνες των τελευταίων 10 ετών. Ο ΣΥΡΙΖΑ το νόμο που έριξε την τιμή παραπάνω από 7000 φαρμάκων, τον καταψήφισε. Ξέρετε ποιος άλλος ήταν αντίθετος; Ο ΣΦΕ του κ. Κωνσταντίνου Φρουζή, με κατηγορούσε για το αντίθετο απ' ότι με κατηγορείτε. Και καλούσε τα κόμματα να αντιδράσουν».

Πηγή: reader.gr