Μπουτάρης: Δεν είπα να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Gazzetta team
Μπουτάρης: Δεν είπα να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία»
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως ουδέποτε είπε να αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του αναφορικά με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χτες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν», δήλωσε την Τρίτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν τις χθεσινές δηλώσεις του κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε σύμφωνα με το voria.gr, ο κ. Μπουτάρης, τη Δευτέρα «απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου».

«Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και της παράταξης τον κυρίου Καλαφάτη, οι οποίοι δεν αντέδρασαν», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν ζήτησα ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα για το Νίκος Γκάλης ρωτήθηκα και απάντησα για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα. Είναι γνωστό ότι είμαι Αρειανός, εξάλλου δεν είναι κακό να τιμούμε τους θρύλους εν ζωή».

«Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή», επεσήμανε και κατέληξε:

«Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι συνήθισαν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την απώλεια της θέσης τους στο κοινοβούλιο. Και παρά τις συνέπειες που υφίσταται η χώρα συνεχίζουν να ομφαλοσκοπούν. Αυτοί που επιμένουν να μη βρεθεί συμβιβαστική λύση βλάπτούν τα συμφέροντα της χώρας. Το κλίμα σήμερα είναι φορτισμένο και πρέπει να το αποφορτίσούμε. Πρέπει να αφήσουμε τους διχασμούς και να δούμε νηφάλια την κατάσταση, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια».

Πηγή: reader.gr