Σε διψήφια νούμερα παραμένει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας (pic)

Gazzetta team
Σε διψήφια νούμερα παραμένει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας (pic)
Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ των δύο κομμάτων παρατηρείται στη νέα δημοσκόπηση της Public Issue, ενώ η διαφορά τους τελευταίους 15 μήνες, έχει μειωθεί κατά 8,5 μονάδες.

Άνοδο της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, κάμψη της επιρροής της ΝΔ και διατήρηση της «ψαλίδας» σε διψήφια ποσοστά, διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Public Issue.

Ειδικότερα, από την τηλεφωνική έρευνα, με δείγμα 1.010 ατόμων ηλικίας 17 ετών και άνω που διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 8 και 18 Ιανουαρίου 2018, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει άνοδο κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες, από 19% τον περασμένο Οκτώβριο σε 21,5% σήμερα ενώ αντιθέτως, η εκλογική επιρροή της ΝΔ, στο ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφει σημαντική κάμψη, κατά 4 μονάδες.

Η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια επίπεδα και υπολογίζεται σε 15,5%. Ωστόσο, εντυπωσιακή είναι η μείωση που παρατηρείται στο προβάδισμα της ΝΔ, το τελευταίο εξάμηνο του 2017: από 24% τον Οκτώβριο του 2016 και 22% τον Οκτώβριο του 2017, έχει περιοριστεί σήμερα σε 15,5%.

Με βάση την εκτίμηση, την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν, κατά πάσα πιθανότητα, μόνον πέντε κόμματα: η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Σημαντικές πιθανότητες διατηρούν η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ.

Από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, προκύπτει ότι το Κίνημα Αλλαγής, είναι το επικρατέστερο κόμμα για την τρίτη θέση στον εκλογικό ανταγωνισμό.

Το κύμα του Πολιτικού Βαρόμετρου, στο οποίο στηρίζεται η εκτίμηση της Public Issue, πραγματοποιήθηκε πριν από τα συλλαλητήρια και την πολιτική ένταση που έχει δημιουργήσει το Σκοπιανό.

Πηγή: reader.gr