Νταβός: Ο Τσίπρας περπάτησε 2 χιλιόμετρα για να φτάσει στις εγκαταστάσεις

Gazzetta team
Νταβός: Ο Τσίπρας περπάτησε 2 χιλιόμετρα για να φτάσει στις εγκαταστάσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε σχεδόν δύο χιλιόμετρα για να καταφέρει να φτάσει στο χώρο όπου διεξάγεται το Οικονομικό Φόρουμ λόγω της κίνησης που προκάλεσε το πυκνό χιόνι.

Το χιόνι... δυσκόλεψε τους ηγέτες να προσεγγίσουν το Νταβός ακόμα και με ελικόπτερα. Ωστόσο, κακοκαιρία δεν στάθηκε εμπόδιο για την ελληνική αποστολή... να συνεχίσει ακάθεκτη τον προορισμό της.

«Θύμα» του μεγάλου μποτιλιαρίσματος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Νταβός και εντός τειχών της πόλης εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων αυτές τις μέρες που διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έπεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προσέλευσή του στην ελβετική πόλη νωρίς το απόγευμα, η κυβερνητική αποστολή «έπεσε» πάνω σε μια ακίνητη «ουρά» μερικών χιλιομέτρων που σχημάτιζαν τα οχήματα που προσέρχονταν στο Νταβός, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφύγει καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματός του, να συνεχίσει πεζή μαζί με την αποστολή, την πορεία περίπου 2 χιλιομέτρων που απέμενε μέχρι τον προορισμό τους.


Με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με επενδυτές. Πρόκειται για τον Ελληνο-αυστραλό-αμερικανό επενδυτή 'Αντριου Λιβέρης και τον διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής εταιρείας Delhaize, Dick Boer.

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Φόρουμ, συνεχίζοντας το πρόγραμμά του και πάλι με τα πόδια.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ