Mπουτάρης: «Το κτίριο της Libertatia κάηκε από ομάδες ΠΑΟΚτσήδων» (vid)

Gazzetta team
Mπουτάρης: «Το κτίριο της Libertatia κάηκε από ομάδες ΠΑΟΚτσήδων» (vid)
O Γιάννης Μπουτάρης μίλησε σε φοιτητές και μεταξύ άλλων ανέφερε για το κτίριο της κατάληψης Libertatia: «Κάηκε από δύο ομάδες αντιφρονούντων Παοκτσήδων».

«Κάηκε από δύο ομάδες αντιφρονούντων Παοκτσήδων, οι οποίοι μισοί ήταν υπερεθνικιστές και οι άλλοι μισοί αναρχικοί. Και μαλώνουν μεταξύ τους αυτοί. Παοκτσήδες, ε! Κύριο αντικείμενο κοινό που τους συνδέει είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά έχουν διαφορετική αντίληψη ο καθένας για τον ΠΑΟΚ. Αυτοί βάλανε φωτιά. Αυτό είναι δεδομένο», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε απόψε, σε φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.

To βίντεο - ντοκουμέντο από την πυρπόληση του κτιρίου στην Θεσσαλονίκη

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες. Λέω ότι είναι πονεμένη ιστορία, λόγω κακής πληροφόρησης. Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία», σε ερωτήσεις για το ονοματολογικό και το συλλαλητήριο.

«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ».

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική και πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να γίνει η πόλη πιο ευχάριστη στους επισκέπτες».

Σε άλλες ερωτήσεις, χαρακτήρισε τη δουλειά του δημάρχου «λειτούργημα και όχι επάγγελμα», πρόσθεσε πως «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Εγώ νιώθω ότι φθείρομαι», ενώ δεν τους ξεκαθάρισε εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για τρίτη θητεία.

«Είμαι 75 ετών σήμερα. Ξέρω πώς θα είμαι στα 77 μου;», αναρωτήθηκε.