Ζουράρις για την επίθεση: «Με χτύπησαν με καδρόνι, υποθέτω ήταν φασισταριά» (vid)

Gazzetta team
Ζουράρις για την επίθεση: «Με χτύπησαν με καδρόνι, υποθέτω ήταν φασισταριά» (vid)
Ο Κώστας Ζουράρις μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε, ενώ ανέφερε πως: «Τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τους χαιρετώ και τους λέω ότι είναι δολοφόνοι».

Στην επίθεση που δέχθηκε χθες από άγνωστους, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ, αναφέρθηκε ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις, ο οποίος ήταν καλεσμένος ιδιωτικού ΙΕΚ για διάλεξη σε φοιτητές δημοσιογραφίας.

Ο κ. Ζουράρις, μετά από σχετική ερώτηση φοιτητών, δήλωσε ότι δέχτηκε χτύπημα με καδρόνι, το οποίο χτύπησε και έναν αστυνομικό, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από την ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την αστυνομία, υπέθεσε ότι μάλλον προήλθαν από ομάδα ακροδεξιών που -όπως είπε- ήταν συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το περιστατικό συνέβη αφού ο ίδιος ήταν ήδη 3,5 ώρες στον χώρο του συλλαλητηρίου.

«Υποθέτω ήταν κάτι φασισταριά», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εγώ, πάντως, τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τούς χαιρετώ όταν τους συναντάω γιατί η μαμά μου μου έμαθε τρόπους και γιατί το Σύνταγμα τους θεωρεί βουλευτές. Είναι το συναμφότερο του ελληνικού πολιτισμού. Και τους χαιρετώ και τους λέω ότι είναι δολοφόνοι» τόνισε.

Σε άλλες ερωτήσεις που δέχτηκε από τους φοιτητές του ΙΕΚ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ, απάντησε ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται καμία από τις προτάσεις που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» και δεν θα τις ψηφίσει, ενώ εκτίμησε ότι ούτως ή άλλως η διαδικασία πιθανώς να μην προλάβει να ολοκληρωθεί από την υπάρχουσα κυβέρνηση.

«Την άποψή μου περί Σκοπίων τη λέω από το 1992. Το όνομα "Μακεδονία" είναι επιθετικό, όχι οι δευτερεύουσες διατάξεις. Το όνομα είναι βαρύ και ζητά αλυτρωτισμό, λόγω της κινητικής και επεκτατικής ιδιότητας που ενυπάρχουν σε αυτό. Δεν θα ψηφίσω καμία τέτοια πρόταση» επισήμανε, ενώ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, δήλωσε: «(Ο πρωθυπουργός) δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά και να το κάνει εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, θα κάνω ό,τι μου κατέβει».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που «συνεχίζονται και επί των ημερών της σημερινής αριστερής κυβέρνησης, παρά τις εκ του αντιθέτου προεκλογικές τοποθετήσεις της» σχολίασε: «Είμαστε νικημένοι (υπό κατοχή) και προσπαθούμε να κάνουμε αντάρτικο ως αριστερή κυβέρνηση».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν θα είναι υποψήφιος σε επόμενες εκλογές και με ποιο κόμμα απάντησε: «Το μεν αστάθμητον του μέλλοντος ως επί πλείστων κρατεί πάντων δε σφαλερότατον».