Μεγαλοοικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Προτιμώ τους ηττημένους που είναι «καθαροί»

Gazzetta team
Μεγαλοοικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Προτιμώ τους ηττημένους που είναι «καθαροί»
«Η κυβέρνηση με σταθερά βήματα έχει βάλει τη χώρα στο σωστό δρόμο, που θα οδηγήσει εν τέλει στην έξοδό της από τις μνημονιακές πολιτικές και στην ανάκαμψη».

«Θέλησα να ενταχθώ στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεισφέρω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ' αυτό το δύσκολο έργο», αναφέρει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής Β' Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, εξηγώντας την επιλογή της να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη.

Ερωτώμενη δε για το εάν η επιλογή της να ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει και πολιτικό ρίσκο αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κυβερνών κόμμα να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, απαντά χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να βρίσκομαι στην πλευρά των ενδεχομένως ηττημένων αλλά καθαρών, παρά στην πλευρά των νικητών αλλά διεφθαρμένων».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα, λέει ότι «πρόκειται για έναν πολιτικό με ιδεολογία που προσεγγίζει τη δική μου» και σημειώνει πως «σαφέστατα είναι απεγκλωβισμένος από τις παλαιοκομματικές πολιτικές τού παρελθόντος και δεν συνδέεται με απαρχαιωμένα και σαθρά πολιτικά συστήματα και μεθόδους».

Η κ. Μεγαλοοικονόμου δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της χώρας, καθώς «διαφαίνονται σημαντικά σημάδια ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα». «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας μακράς δύσκολης διαδρομής», σημειώνει.

Για τις σχέσεις της με την Ένωση Κεντρώων και τον πρόεδρό της Βασίλη Λεβέντη, τονίζει πως έχει γυρίσει σελίδα στην πολιτική της πορεία, και προσθέτει πως εύχεται «τα καλύτερα στην Ένωση Κεντρώων και στον Βασίλη Λεβέντη», τον οποίο, όπως αναφέρει, εξακολουθεί να τιμά ως προσωπικότητα και ως πολιτικό.

Σχετικά με το εάν θα επιθυμούσε να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές και σε ποια περιφέρεια, απαντά ότι αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του πρωθυπουργού, δηλώνει όμως, πως αισθάνεται «περισσότερο οικεία» με την περιφέρεια της Β΄ Πειραιά.

Πηγή: insider.gr