Το «ελευθέρας» του Μητσοτάκη έχουν βουλευτές για συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Gazzetta team
Το «ελευθέρας» του Μητσοτάκη έχουν βουλευτές για συμμετοχή στα συλλαλητήρια
Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν οι βουλευτές της ΝΔ που προέρχονται από τους νομούς της Μακεδονίας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ευρύτερα, αλλά και τα συλλαλητήρια, με βασικό αυτό της Κυριακής που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, από παριστάμενους στη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης επεξήγησε εκ νέου τη στάση του κόμματος, επιμένοντας στο ότι απαιτείται η ενιαία στάση των κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα, με τη ΝΔ να επιμένει ότι υφίσταται σαφής διχοστασία μεταξύ του Μαξίμου και του Πάνου Καμμένου, αλλά και στις τρεις κόκκινες γραμμές του κόμματος: στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, αλλά και στην έμπρακτη άρση των εκδηλώσεων αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ που υπάρχουν τόσο στο Σύνταγμα της γείτονος, όσο και στα σχολικά βιβλία.

Από τη μεριά τους, οι βουλευτές του κόμματος, σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο σε σχέση με την αντίστοιχη αυθόρμητη συνάντηση που έγινε με τον κ. Μητσοτάκη το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, μετέφεραν το κλίμα που καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα. Για «δύσκολο κλίμα», μιλούσε στο Reader.gr βουλευτής από νομό της Μακεδονίας, ενώ έλεγε ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι δύσκολη». Ίδια εικόνα της κατάστασης έχει, δε, και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Πιερία και στη Μακεδονία. Πάντως, στη σύσκεψη εκφράστηκε και η διαπίστωση, με δεδομένες και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευση, ότι δεν διαφαίνεται έντονη δυναμική επίλυσης του ονοματολογικού.

Από εκεί και πέρα, το ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση της ΝΔ σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που γίνεται την Κυριακή. Το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη, ενώ αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές έχουν είτε αποφασίσει να δώσουν το παρών είτε το σκέφτονται πολύ έντονα. Κάποιοι, πάντως, ακόμα σταθμίζουν τις επιλογές τους, με δεδομένο θέλουν να διαπιστώσουν, αν υφίσταται κοινωνική δυναμική για το ζήτημα και αν θα υπάρχει κινητοποίηση, ή αν θα βρεθούν ενώπιον ενός σκηνικού με λίγους πολίτες, αλλά και οργανωμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής και λοιπών κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ. Από τη μεριά του, βέβαια, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έθεσε κάποιο απαγορευτικό στους βουλευτές του κόμματος, θέτοντας το ζήτημα στη διακριτική ευχέρεια και στην κρίση τους. «Είστε βουλευτές, είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε», φέρεται ειπών ο κ. Μητσοτάκης, αν και ο ίδιος δεν είναι υποστηρικτής της εν λόγω πρακτικής.

Πηγή: Reader.gr