Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση

Gazzetta team
Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση
Ολοένα κι αυξανόμενο εμφανίζεται το ποσοστιαίο χάσμα μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Η διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται μέχρι και 12 μονάδες μπροστά από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 30%, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που προτιμάται από το 18% των ερωτηθέντων.

Ακολουθούν το νεότευκτο Κίνημα Αλλαγής με αξιοσημείωτη επίδοση, που αγγίζει το 9,5%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,5%, λίγο ψηλότερα από το ΚΚΕ που έρχεται στην πέμπτη θέση με πσοστό 6,5%.

Κάτω από το φράγμα του 3% που απαιτείται για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, βρίσκονται οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ακόμα πιο χαμηλά βρίσκονται, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5% κι η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 60% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (55%) των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένη από τις κυβερνητικές επιδόσεις, ενώ το 60,5% πιστεύει πως η πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ενέχει οσμή σκανδάλου.

Τέλος, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 46,5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως επωφελήθηκαν οι γείτονες, το 12% πιστεύει πως επωφελήθηκε η χώρα μας, ενώ το 29% δήλωσε πως επωφελήθηκαν κι οι 2 πλευρές.