Δούρου: «Μέτρα ύψους 292 εκ. ευρώ στη Δυτική Αττική»

Gazzetta team
Δούρου: «Μέτρα ύψους 292 εκ. ευρώ στη Δυτική Αττική»
Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προανήγγειλε μέτρα για την περιοχή που «χτυπήθηκε» από τις φονικές πλημμύρες.

Μέτρα, ύψους 292 εκατομμυρίων ευρώ, για τη Δυτική Αττική εξήγγειλε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλώντας στην εκδήλωση με την οποία κορυφώνονται οι εργασίες του διήμερου περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για την ανάταξη της περιοχής. Μέτρα που γίνονται με τη συνέργεια της κυβέρνησης, τόνισε η κα. Δούρου στην ομιλία της στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευσίνας.

Mάλιστα, εξήγησε ότι πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (99 εκατ. ευρώ), έργα οδοποιίας (112 εκατ. ευρώ), έργα άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης (56 εκατ. ευρώ), έργα κοινωνικών υποδομών και αστικών αναπλάσεων (25 εκατ. ευρώ).

ΚΕΔΕ: Τα ψέματα τελείωσαν κα Δούρου

Σκληρή απάντηση στην περιφερειάρχη δίνει η ΚΕΔΕ με αφορμή τα όσα φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξη της σχετικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους ευθύνης της και την σύγκρουση της με Δημάρχους. Συγκεκριμένα, με σχετική ανακοίνωση η ΚΕΔΕ θέτει στην κυρία Δούρου τέσσερα ερωτήματα σημειώνοντας ότι:

«Με αφορμή όσα φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξη της η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρ. Δούρου, σχετικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους ευθύνης της και την υποτιθέμενη σύγκρουση της με Δημάρχους για το θέμα αυτό , της απευθύνουμε τέσσερα καθαρά ερωτήματα

1. Να μας πει συγκεκριμένα , με ονοματεπώνυμα, με ποιους δημάρχους συγκρούστηκε . Να μας πει ποιοι είναι οι δήμαρχοι που προέταξαν την ανάπλαση πλατειών και αρνήθηκαν να τους χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους τους. Αν δεν το κάνει, είναι συκοφάντης.

2. Να μας πει η κα Δούρου ποια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί, εξαιτίας της άρνησης των Δημάρχων να τα υλοποιήσουν.

3. Να απαντήσει η κα Δούρου γιατί δεν έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στη διάρκεια της θητείας της, έτοιμες μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που είναι κλεισμένες στα συρτάρια, σε Δήμους της Αττικής.

4. Πότε θα μας παρουσιάσει επιτέλους η κα Δούρου ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής; Αν και βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, μέχρι σήμερα υλοποιεί το σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού . Ας μας πει ξεκάθαρα πότε θα κλείσει η Φυλή , πότε θα κατασκευαστούν οι υποδομές που απαιτούνται για το υποτιθέμενο σχέδιο της και από που θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο αυτό.

Τα ψέματα για την κα Δούρου τελείωσαν.

Αντί να κρύβει την ανικανότητα της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής, πίσω από Δασάρχες η από ανύπαρκτες συγκρούσεις και διαφωνίες της με Δημάρχους, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».

Πηγή: insider.gr