Τσίπρας: «Η δυτική Αττική σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος» (vid)

Gazzetta team
Τσίπρας: «Η δυτική Αττική σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος» (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να επιστρέψει στο παρελθόν κι αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική.

Μιλώντας από το βήμα του έκτακτου Περιφερειακού συνεδρίου Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα για την τραγωδία στη Μάνδρα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος». «Ήταν και είναι ακόμα το μέρος των φτωχών. Το κρυφό σημείο της περιόδου της ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το μαλακό υπογάστριο της κρίσης», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ανατεθεί σε αρμόδιο επιστημονικό σώμα από το υπουργείο Περιβάλλοντος να γίνει έρευνα και να εκπονηθεί πόρισμα για τα όσα έγιναν.

Κατά τον κ. Τσίπρα, «στη δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η τοξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη ζητήσει από το αρμόδιο Σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος να διεξάγουν την έρευνά τους και να θέσουν υπ' όψιν της κυβέρνησης το πόρισμά τους.

«Και εκεί οι πράξεις, οι παραλήψεις και οι ευθύνες δε θα μείνουν ορφανές, να είσαστε σίγουροι», τόνισε.

Για το θέμα της οικονομίας είπε ότι «σήμερα είναι η στιγμή, με την αλλαγή σελίδας, στην οποία προχωρά η χώρα, με την εμπέδωση της σταθερότητας και τη εκκίνηση της ανάκαμψης να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «περνάμε σε μία νέα εποχή που αφήνει πίσω την κρίση, τα ελληνικά ομόλογα, γύρισαν στις τιμές του 2006, το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα σε πιο στέρεα θεμέλια. Πέφτει σε εμάς το βάρος να μην αφήσουμε τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο, να σχεδιάσουμε το αύριο της χώρας, προσαρμοσμένο στο μοντέλο της διαρκούς ανάπτυξης. Να μην γυρίσει πίσω η Ελλάδα στη φαυλότητα, στην ανοργανωσιά, και στο πελατειακό κράτος. Να μην γυρίσει πίσω και σε αυτούς που τα χρόνια της ανάπτυξης σε αυτούς που λεηλάτησαν το μέλλον της χώρας προς όφελος λίγων».

Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά πρωτίστως, αλλά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη δευτερευόντως, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός. Σε μια παρενθετική αναφορά του, μίλησε για το «θράσος» κάποιων, φέρνοντας το παράδειγμα του «πρώην πρωθυπουργού», γιατί δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, «ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τη Χρυσή Αυγή, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο».

Και διερωτήθηκε γιατί, αφού τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αλλάζει το κόμμα του εκ βάθρων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πηγή: reader.gr