Mπακογιάννη: «Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλύτερο πρωθυπουργό»

Gazzetta team
Mπακογιάννη: «Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλύτερο πρωθυπουργό»
Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο της ΝΔ: «Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει».

Μανιφέστο υπέρ της εσωκομματικής ενότητας ξεδίπλωσε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ηΝτόρα Μπακογιάννη, απαντώντας επί της ουσίας στα σενάρια εσωκομματικών ζητημάτων που εγέρθηκαν μετά την απόφαση Μητσοτάκη να την εξαιρέσει από μια μελλοντική κυβέρνησή του. «Κατανοώ και σέβομαι το σκεπτικό της απόφασης και τον συμβολισμό της. Έχω δώσει μάχες για την πατρίδα και την παράταξη εδώ και χρόνια. Έχω τιμηθεί από τον λαό και την παράταξη σε καίριες θέσεις, από την Ολυμπιακή Αθήνα του 2004 ως το Βουκουρέστι του 2008 και αισθάνομαι περήφανη, γιατί κράτησα πάντα ψηλά την ελληνική σημαία», είπε η κ. Μπακογιάννη. «Έχω αποδείξει στη διαδρομή μου ότι ποτέ δεν φοβήθηκα να πολεμήσω για τις αρχές, τις θέσεις και τα πιστεύω μου. Ακόμα και όταν κάποια έλεγαν πως είχα μείνει μόνη, δεν ήμουν μόνη. Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή, γιατί η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια η καθαρότητα είναι σημαντικά εφόδια», προσέθεσε.

«Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού και μεγάλωσα με την αρχή ότι υψηλότερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή. Μεγάλωσα με την ιδέα ότι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου δεν χρειάζεται άλλο αξίωμα», είπε η κ. Μπακογιάννη. «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ, μαζί μ’ εσάς θα γυρίσουμε την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, θα πείσουμε, θα μιλήσουμε, θα νικήσουμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πανστρατιάς. Ελάτε όλοι μαζί», τόνισε με ένταση και εν μέσω ηχηρών χειροκροτημάτων από τους συνέδρους η Ντόρα Μπακογιάννη. «Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα, σκέψου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου», είπε ενθυμούμενη τη ρήση του Κένεντι και κατέληξε: «Θα βγούμε νικητές. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει».

Πέραν των εσωκομματικών μηνυμάτων, πάντως, η κ. Μπακογιάννη πολλάκις συγκέντρωσε τα χειροκροτήματα των συνέδρων για τις αναφορές της ομιλίας της. «Εμείς σε αυτό το συνέδριο θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε δεσμεύσεις για το πρόγραμμα. Πρόγραμμα ρεαλιστικό, τολμηρό που, όταν υλοποιηθεί, θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει», είπε η κ. Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη, παράλληλα, είπε προς τον Χάρη Γεωργιάδη πως έδωσε το καλύτερο επιχείρημα στη ΝΔ, δηλαδή την απάντηση στους πολίτες που λένε ότι όλοι θα κάνουν τα ίδια, της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης. «Θα το κάνουμε όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, όλοι οι άλλοι που πίστευαν σε αυτό που έκαναν», είπε η κ. Μπακογιάννη.

«Εγώ νιώθω ότι οι περισσότεροι σήμερα εδώ έχουν ένα συναίσθημα δικαίωσης. Όταν πρώτοι λέγαμε πως η Ελλάδα χρειάζεται ιδιωτικοποιήσεις, ήμασταν μόνοι μας. Πρώτοι είπαμε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ήμασταν μόνοι μας και τότε είχε βγει η ΔΑΠ μπροστά. Όταν εμείς πρώτοι είπαμε ότι πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία, μας είπαν ανάλγητους. Όταν είπαμε για το ασφαλιστικό, μας είπαν ανάλγητους. Σήμερα το λένε όλοι, όλη η κοινωνία, ότι αυτά που έλεγε η ΝΔ ήταν τα σωστά», προσέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως έχασε το στοίχημα της κυβέρνησης για τρεις λόγους:

1) Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
2) Υπάρχει ιδεοληψία ακόμα και σήμερα, στις μεγάλες επενδύσεις, στο Ελληνικό, σε όλες αυτές τις επενδύσεις που θα έπρεπε ουσιαστικά σήμερα να είχαν αρχίσει να υπάρχουν
3) Υπάρχει να αποδεχτούν ότι η Ελλάδα έχει πολλές μεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η μεσαία επιχειρηματικότητα έχει μπει στην άκρη

«Χωρίς νέα παραγωγή πλούτου, πώς θα δημιουργήσουμε το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη οι ασθενέστεροι;», διερωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη. «Μείωση της φορολογίας, μείωση της γραφειοκρατίας, τομές, μεγάλες επενδύσεις να γίνουν όπως τα Ολυμπιακά Έργα, να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε», είπε οριοθετώντας τους στόχους της γαλάζιας διακυβέρνησης και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για όσα έχει κάνει.

«Όποτε παρασυρθήκαμε από τις σειρήνες του λαϊκισμού, το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Όποτε πήγαμε με δύναμη και αξιοπιστία στον λαό, ο λαός μας επιβράβευσε. Αυτό το στοίχημα κερδίζει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης: το στοίχημα της αξιοπιστίας», υπογράμμισε παράλληλα η κ. Μπακογιάννη. «Να δούμε ξανά την Ελλάδα όρθια και περήφανη μέσα στην Ευρώπη, που δεν θα σκύβει το κεφάλι, θα έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις θέσεις και τις αρχές της. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα ενωμένη και όχι διχασμένη, κ. Τσίπρα», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη.

«Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να ασκεί μια διχαστική πολιτική έντασης, με πόλωση, με συκοφαντία και λάσπη. Αλλά δεν μας ξέρουν καλά. Εμείς θα σταθούμε όρθιοι, δεν μας πιάνει αυτού του είδους η πολιτική. Αυτές οι τακτικές δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν το μεγάλο ποτάμι της ΝΔ», υπογράμμισε ακόμα η πρώην υπουργός.

Πηγή: reader.gr