Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν με τη συνθήκη της Λωζάνης

Gazzetta team
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν με τη συνθήκη της Λωζάνης
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αεροπλάνο της επιστροφής προς Τουρκία.


Μετά το πέρας της... επεισοδιακής επίσκεψής του στην Ελλάδα, όπου είχε δημόσια «κόντρα» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και μίνι διπλωματικό επεισόδιο με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο κ. Ερντογάν συνέχισε τις δηλώσεις σε σκληρή γραμμή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ-1, Μαρίας Ζαχαράκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του μέσα στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα είπε ότι «η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έχει κοινό μέτωπο και κοινή εμμονή με τη μη τροποποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Με βάση το ρεπορτάζ του ΑΝΤ-1 ο κ.Ερντογάν σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους «Εμείς δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη κανενός. Εγώ απάντησα σε μία ερώτηση σχετικά με τη Λωζάνη και αυτό που είπα ήταν ότι αν χρειάζεται, μπορεί να γίνει επικαιροποίηση».

«Όταν χρειάζεται, ακόμη και τα Συντάγματα τα τροποποιούμε στην Βουλή. Επομένως, και οι Συνθήκες αν χρειάζεται, μπορούν να τροποποιηθούν» είπε.

Ο κ. Ερντογάν φέρεται να έκανε αναφορές και στην επίσκεψή του στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ.

«Είναι σημαντικό να εφαρμόζονται τα δικαιώματα για τις μειονότητες» είπε.

Αναφερόμενος στον κ. Παυλόπουλο με τον οποίον είχε ... κόντρα, είπε «το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ο πρώτος που μου τηλεφώνησε ήταν ο Πρόεδρος Παυλόπουλος. Αμέσως μου τηλεφώνησε. Τέτοιος «πιστός» άνθρωπος είναι. Το να αποδέχεσαι την πρόσκληση ενός τέτοιου πιστού ανθρώπου, έχει για εμάς ξεχωριστή σημασία».

«Είμαστε γείτονες. Δεν ωφελούν κανέναν οι καβγάδες. Γι’ αυτό εμάς μάς ευχαριστούν όταν υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις σχέσεις μας. Για παράδειγμα στον τουρισμό, πήγαν από την Τουρκία στην Ελλάδα 800.000 τουρίστες. Κι από εκείνους ήρθαν σε εμάς άλλοι 600.000» είπε αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Πηγή: reader.gr