Σήμερα «κληρώνει» για την Κεντροαριστερά, μεγάλη συμμετοχή μέχρι στιγμής

Gazzetta team
Σήμερα «κληρώνει» για την Κεντροαριστερά, μεγάλη συμμετοχή μέχρι στιγμής
Από το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών της ανάδειξης ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.

Στο δεύτερο γύρο σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου αναμετρώνται η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τις 8:00 έχουν ανοίξει οι κάλπες για την εκλογή επικεφαλής τoυ νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η Φώφη Γεννηματά ψήφισε στο Καματερό, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κρήτη. Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές, δίνοντας έμφαση στην ενότητα και την ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης.

Ικανοποιητική για ακόμη μία φορά η συμμετοχή

Εκφράζεται ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου, αφού παρά την κακοκαιρία μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περισσότερα από 85.000 μέλη του νέου φορέα.

Δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσοι είχαν συμμετάσχει και την πρώτη φορά, ακόμα κι αν ψηφίσουν σε άλλη περιοχή.

Αυτή την Κυριακή δεν υπάρχει χρηματική συμμετοχή, εφόσον όμως οι ψηφοφόροι το επιθυμούν, μπορούν να αφήσουν οικονομική ενίσχυση, για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο, τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά περίπου στις 10 το βράδυ.

Πηγή: reader.gr

Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου - Μπορεί κάποιος να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή - Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο. Ο Νίκος Αλιβιζάτος το Σάββατο κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από τον ποιον υποστηρίζουν, γιατί «μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη». Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο, θα είναι γνωστά περίπου στις 10 το βράδυ, εκτός κι αν παρουσιαστούν προβλήματα στη ψηφοφορία. Πηγή: www.lifo.gr
Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έτσι όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του α' γύρου. Πηγή: www.lifo.gr
Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έτσι όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του α' γύρου. Πηγή: www.lifo.gr