Slogun:Ο Βασιλακόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ γιατί οκ, πολύ έλειψε από το μπάσκετ.

FOLLOW US

Slogun:Ο Βασιλακόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ γιατί οκ, πολύ έλειψε από το μπάσκετ.
BWIN stripe gif

Ο Παρασκευόπουλος προτείνει να καταργηθεί ο νόμος του για τις αποφυλακίσεις!

Gazzetta team
Ο Παρασκευόπουλος προτείνει να καταργηθεί ο νόμος του για τις αποφυλακίσεις!
Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ότι ο νόμος του για την αποσυμφόρηση των φυλακών, θα πρέπει να καταργηθεί.
Τη σχετική δήλωση έκανε χθες Δευτέρα σε εκπομπή στο Κανάλι της Βουλής και σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου επανήλθε με νέες δηλώσεις.

Ο συγκεκριμένος νόμος έχει δεχτεί αιτιάσεις, καθώς βάσει αυτού έχουν αποφυλακιστεί κρατούμενοι για εγκλήματα και βαριές ποινικές υποθέσεις.

Ερωτηθείς σχετικά σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».

«Θα σας φανεί περίεργο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου, για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς, ότι φτάσαμε στο σημείο να καταργήσουμε την αποσυμφορητική διαδικασία για έναν λόγο», πρόσθεσε.

Σε σημερινές του δηλώσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ-1, διευκρίνισε ότι «Δεν είπα ότι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπα ότι έχει δίκιο πως θα πρέπει να καταργηθεί, γιατί ο νόμος ήταν προσωρινός».

Ωστόσο, απέδωσε την έκταση που έλαβαν οι δηλώσεις του στους τίτλους των ΜΜΕ: «Οι ανακρίβειες είναι καθημερινές και εξαιτίας αυτών οδηγείται στην αγανάκτηση ο πολίτης».


Πηγή: reader.gr