+slo-gun

«Αλλο δολάρια και άλλο ευρώ», λέει ο Παππάς για τα F16

«Αλλο δολάρια και άλλο ευρώ», λέει ο Παππάς για τα F16

«Αλλο δολάρια και άλλο ευρώ», λέει ο Παππάς για τα F16

«Υλοποιούμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς αναφερόμενος στις σχέσεις της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ.

Για τις συνομιλίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε αρκετά ενημερωμένος σχετικά με την Ελλάδα.

Ερωτώμενος για την αναβάθμιση των F16, σημείωσε πως οι αντιδράσεις που υπήρξαν αρχικά διορθώθηκαν στη συνέχεια, ενώ επισήμανε ότι το ποσό θα μοιραστεί σε βάθος 10ετίας, ώστε να μην προκαλεί πρόβλημα.

Η κάθε πλευρά αποζητά συμφωνία αμοιβαίου οφέλους, κάτι που οι εδώ πολιτικές δυνάμεις τείνουν να ξεχνούν, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ. Η Ελλάδα, πέρα από επενδύσεις, κέρδισε και στο επίπεδο των εντυπώσεων, ανέφερε ο Νίκος Παππάς, «και η εντύπωση παράγει απτά αποτελέσματα», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται πλέον ως παίκτης στην ευρύτερη περιοχή, κάτι το οποίο δεν το κατείχε το 2015.

Σχολιάζοντας την αγορά των μαχητικών F16, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ανεύθυνες τις πρώτες αντιδράσεις για το ύψος των χρημάτων, καθώς η δήλωση Τραμπ για 2,4 δισεκατομμύρια αφορούσε δολάρια. Σημείωσε ότι το ποσό θα μοιραστεί μέσα στον χρόνο προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα, και ανέφερε ότι δεν άκουσε κάποιο κόμμα να λέει ότι η αναβάθμιση του στόλου των F16 δεν είναι επιβεβλημένη.

Για την κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στις ΗΠΑ, Ο Νίκος Παππάς είπε ότι στην Ιστορία δεν υπήρξε αριστερή προοδευτική κυβέρνηση που να απέκλεισε χώρες στις οποίες ηγούνταν δεξιές κυβερνήσεις από τον διάλογο, χαρακτηρίζοντας παίκτη ασφάλειας τις ΗΠΑ στην περιοχή. Χαρακτήρισε «αστείες» τις κατηγορίες περί «παράδοσης» του Αλ. Τσίπρα, καθώς ήταν κάτι το οποίο έχει ακουστεί και σε προηγούμενα ταξίδια του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ υπογράμμισε ότι όσοι το λένε αυτό δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. «Πρέπει να φύγουμε από αυτό το δίπολο του ψυχροπολεμικού κλίματος» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ αναφορικά με την ερώτηση δημοσιογράφου που ενόχλησε στη συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο κ. Παππάς θύμισε παλιότερες δηλώσεις αντίπαλων πολιτικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (όπως την ευχή Σόιμπλε να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ) ως λογικές υπό το πρίσμα των ακροατηρίων τους.

Ο κ. Παππάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για την Τουρκία ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία», αποφεύγοντας κλιμάκωση εντάσεων. «Η Ελλάδα στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε έναν πάρα πολύ κρίσιμο ρόλο στην περιοχή, και αν σταθεροποιηθεί και η περιοχή της Βόρειας Αφρικής, η χώρα μπορεί να παίξει έναν πολύ κομβικό ρόλο» τόνισε ο Νίκος Παππάς. Απαντώντας για δημοσιεύματα περί ενόχλησης του Γάλλου προέδρου Μακρόν για την αγορά των F16 σχολίασε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

«Η προοπτική επενδύσεων από τις ΗΠΑ έχει πλέον ανοίξει και τα αποτελέσματα σύντομα θα φανούν» είπε ο Νίκος Παππάς κλείνοντας το κεφάλαιο των ερωτήσεων για το τι έφερε πίσω από το ταξίδι στις ΗΠΑ η ελληνική πλευρά.

Για τις αντιδράσεις των κομμάτων, σχολίασε ότι η ΝΔ έχει ταυτιστεί με την περίοδο της μεγαλύτερης αποεπένδυσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι το χειροπιαστό του πράγματος θα αποτυπωθεί και στην επόμενη ΔΕΘ όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Να μη βιάζονται και εκτίθενται, σημείωσε χαρακτηριστικά προς τη ΝΔ.

Τέλος, για το χαρτοφυλάκιό του, ο κ. Παππάς είπε ότι σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το ΕΣΡ εργάζεται εντατικά για το θέμα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έχει ζητήσει, να έρθουν στη Βουλή. Υπενθύμισε ότι η σύνθεση του ΕΣΡ είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι πρέπει όλοι να στηρίζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του. Σχολιάζοντας κριτικές για τον αριθμό των αδειών, ο Νίκος Παππάς είπε ότι και το ΕΣΡ έκρινε συγκεκριμένο αριθμό για τις άδειες, ενώ το ποσό που αποφάνθηκε είναι το ίδιο με τον προηγούμενο διαγωνισμό. Χρήματα για τις άδειες θα καταβληθούν, τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ενώ σχολιάζοντας τις προσφυγές καναλαρχών, είπε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει.

Για τη Διαστημική Υπηρεσία, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου το οποίο θα πάει σύντομα στη Βουλή, για τη συγκρότηση της υπηρεσίας που θα βάλει τη χώρα μπροστά, καθώς οι προηγούμενοι την είχαν σε ρόλο παρατηρητή στον τομέα. Οφείλουμε, σημείωσε ο Ν. Παππάς να εκμεταλλευτούμε ως χώρα τις δυνατότητες τις διαστημικής τεχνολογίας και να αξιοποιήσουμε το σημαντικό επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε, τόνισε κλείνοντας.

Πηγή: reader.gr

Best of internet