Τραμπ: «Σπουδαίος άνθρωπος ο Τσίπρας, έχει πετύχει πολλά»

Gazzetta team
Τραμπ: «Σπουδαίος άνθρωπος ο Τσίπρας, έχει πετύχει πολλά»
Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνάντηση του πλανητάρχη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ στις δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ εκθείασε τον Αλέξη Τσίπρα, με τον τελευταίο να προσκαλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο στην Ελλάδα.

Με το ρεκόρ στο χρηματιστήριο, ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, ευχόμενος μάλιστα να πετύχει και η Ελλάδα σύντομα αντίστοιχο ρεκόρ. Παράλληλα χαρακτήρισε «σπουδαίο άνθρωπο τον Τσίπρα» που όπως σημείωσε έχει πετύχει κάτι ιδιαίτερο.

«Η Ελλάδα είναι το λίκνο του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της φιλοσοφίας. «Οι ΗΠΑ κοιτούν την κληρονομιά αυτή με δέος», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε συνεργαστεί απέναντι σε κοινές προκλήσεις, μπροστά μας υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Είχαμε συζήτηση για θέματα, άμυνας ενέργειας εμπορίου. Να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία της βάσης της Σούδας και που είναι από τις λίγες χώρες που δαπανούν πάνω από το 2% για το ΝΑΤΟ» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες που ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση. Να συνεχίσετε να εφαρμόζετε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Επιβεβαίωσα επίσης στον κ. Τσίπρα την στήριξή μας για μια αξιόπιστη μελλοντική ανακούφιση από το χρέος. Ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την επιστροφή στην σταθερότητα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα συμβάλει στην ενεργειακή σταθερότητα της Ευρώπης. Υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2018 και όπως είπε αυτή η Έκθεση «Θα καταδείξει την καινοτομία».«Θα φτιάξουμε ένα μέλλον ασφαλείας ευημερίας και ειρήνης για το έθνος» σημείωσε κλείνοντας.

Αλέξης Τσίπρας: «Στο καλύτερο επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ»

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα ίσως στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η στρατηγική μας συνεργασία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τροφοδοτείται από τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Πηγές: reader.gr, ΑΠΕ/ΜΠΕ