Λεβέντης: Δεν υπάρχει 3ο φύλο. Είναι εγκεφαλική πάθηση!

Gazzetta team
Λεβέντης: Δεν υπάρχει 3ο φύλο. Είναι εγκεφαλική πάθηση!
Περήφανη κωλοτούμπα από τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος δεν θα κάνει πράξη την υπόσχεση περί παραίτησης.

Ο Βασίλης Λεβέντης «μάζεψε» τα περί παραιτήσεώς του, όμως επιμένει για τη νομική ρύθμιση της ταυτότητας φύλου και δηλώνει πως θα φέρει τροπολογία «διόρθωσης» της διάταξης αλλά και πρόταση νόμου.

«Κάτω από τις συνθήκες που ψήφισαν το νομοσχέδιο και για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αλλά και για την αλλαγή φύλλου και βλέποντας μέσα στη Βουλή μια σαπίλα, αηδιάζοντας, έφτασα στο σημείο να σκεφτώ την παραίτηση, για να ταρακουνήσω το τέλμα, από το αξίωμα του βουλευτή.

Σκέφτηκα ότι η θυσία ενός ανθρώπου και μάλιστα αγωνισθέντος επί σαράντα χρόνια για να εισέλθει στη Βουλή, η θυσία αυτή, θα ήταν σημαντική για να ταρακουνηθεί ο βάλτος. Ήταν η πρώτη μου σκέψη. Μετά από ολίγον ημερών καλλιέργεια, τα μηνύματα από την Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετα. Όλοι επιμένουν να μείνω εις την θέση μου» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου.

Ο κ. Λεβέντης επικαλέστηκε επίσης μηνύματα που έλαβε από το χώρο της Εκκλησίας και «μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη να πάρει η Ε.Κ. στις επόμενες εκλογές, όχι τέσσερα όχι πέντε, όχι έξι, αλλά πολύ παραπάνω τοις εκατό», αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον αναζητούσαν για συνεντεύξεις μέσα μαζικής ενημέρωσης, που πριν δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ μαζί του, όταν ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί.

«Αυτός ο τρόπος κυρίως με οδήγησε να μην παραιτηθώ» είπε ο κ. Λεβέντης. «Κατόπιν αυτού, θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια από την αυριανή μέρα, και θα φέρω τροπολογία, αφού ληφθεί υπόψη η γνώμη των επιστημονικών φορέων της ιατρικής, της Εκκλησίας - θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια να δω και τη στάση του κ. Μητσοτάκη. Γιατί με ενόχλησε πάρα πολύ η στάση του κ. Μητσοτάκη: στην ουσία δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι όσοι αντιγράφουν τα της Ευρώπης» είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Ευρώπη δεν είναι να αντιγράφεις ότι κάνουν οι ξένοι. Ευρώπη είναι να αντιγράφεις, οτιδήποτε χρήσιμο κάνουν οι ξένοι. Η Ευρώπη έχει λόγους να αντιγράψει από την Ελλάδα τις αξίες, όχι η Ελλάδα από την Ευρώπη».

Ωστόσο, «είτε δεχθεί τη διόρθωση ο κ. Τσίπρας, είτε όχι», η Ένωση Κεντρώων κατά τον κ. Λεβέντη, θα φέρει νόμο «με τον οποίο θα καταργούμε αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας, αλλά θα παρέχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις και μεγαλύτερα δικαιώματα στις μειονότητες».

Είπε επίσης και ότι η Ε.Κ. «χωρίς να είναι θεολατρικό κόμμα» και χωρίς να γνωρίζει την στάση της Εκκλησίας, θα πάει για το θέμα της ταυτότητας φύλου «από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό».

«Δεν είναι γενετήσια βλάβη το τρίτο φύλλο, δεν υπάρχει τρίτο φύλο, είναι εγκεφαλική πάθηση. Τελεία και παύλα, Η φύση γεννά δύο φύλα. Αυτοί τρελάθηκαν… Ποια επιστήμη λέει αυτά τα πράγματα; …Νοσηρό πάθος είναι. Τους ανεχόμεθα, με τα δικαιώματα τους, αλλά όχι να γίνουν και κυρίαρχοι σε μια κοινωνία. Η ανοχή των μειονοτήτων είναι το μεγάλο ζητούμενο, όχι να γίνουν καθοδηγητές για τα υπόλοιπα παιδιά να ακολουθήσουν το δρόμο τους. Γιατί εκεί πάμε τώρα» είπε ο πρόεδρος της Ε.Κ..

Ο κ. Λεβέντης άσκησε κριτική και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που βιάστηκε όπως είπε να υπογράψει το διάταγμα, και τον πρόεδρο της Βουλής για την αντίδρασή του απέναντί του, κατηγόρησε μέλη της κυβέρνησης επειδή δεν κάνουν τον σταυρό τους, διευκρινίζοντας ότι «ο κ. Αμανατίδης τον κάνει» (αλλά θεωρεί ότι εξ αιτίας της στάσης των άλλων θα πρέπει να παραιτηθεί) και κάλεσε και τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει την Μαρία Σπυράκη, γιατί είπε για το θέμα της ταυτότητας φύλου, πως υπάρχουν άνθρωποι που «είναι εγκλωβισμένοι σε ένα ξένο σώμα». Για το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου μάλιστα, δήλωσε πως επικοινώνησε και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος, τον παρέπεμψε στο να ακολουθήσει την οδηγία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

«Προχώρησαν χωρίς να λάβουν υπόψη ούτε τον επιστημονικό κλάδο ούτε την Εκκλησία» είπε ο κ. Λεβέντης.

Κατά τα άλλα, προδιαγράφοντας τη στάση της Ένωσης Κεντρώων το επόμενο διάστημα, ο Β. Λεβέντης τόνισε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τον δικομματισμό με τα ρουσφέτια και τα σκάνδαλα» και σημείωσε: «Ο κόσμος όπου γυρίζω, ζητάει πιο σφοδρά, πιο σκληρά. Δηλώνω λοιπόν στην πόλη αυτή, από σήμερα δεν θα καλοπεράσει το πολιτικό σύστημα με την Ένωση Κεντρώων. Τελεία και παύλα!». Επισήμανε επίσης, ότι «η ιδεολογία του Κέντρου πρέπει να είναι ιδεολογία σύγκρουσης και με τους δύο - και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν γίνεται με ερείπια να φτιαχτούν όνειρα», ότι είναι «απατηλό όνειρο ότι μπορούν να ξαναμεγαλώσουν» και πως όποιος και να εκλεγεί στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα τον βρει αντιμέτωπο.

Ο κ. Λεβέντης διέβλεψε ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές, όπου η Ε.Κ. θα κατακτήσει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά, και ότι στο εξής θα υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα.

Πηγή: reader.gr