Έβγαλαν υποψήφιο τον Βαρουφάκη αλλά εκείνος είχε έτοιμη τη διάψευση

Gazzetta team
Έβγαλαν υποψήφιο τον Βαρουφάκη αλλά εκείνος είχε έτοιμη τη διάψευση
Με άμεση ανακοίνωση του πολιτικού φορέα DiEM25 στον οποίο συμμετέχει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, διέψευσε τα περί καθόδου του Γιάνη Βαρουφάκη στις ευρωεκλογές του 2019 ως υποψήφιος από τη Γερμανία, ενώ επεσήμανε πως το κίνημα DiEM25 βρίσκεται σε διαβούλευση για τον τρόπο παρέμβασής του στο μέλλον.

Διέψευσε τα περί υποψηφιότητας στη Γερμανία στις ευρωεκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως η αναφορά στα λεγόμενά του από το Euroactiv, ήταν ανακριβής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε την πρόθεση του DiEM25 να δώσει, στις Ευρωεκλογές του 2019, την ευκαιρία στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υποψηφίους από όλη την Ευρώπη που έχουν ενστερνιστεί τη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη του DiEM25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του DiEM25 συμμετέχουν σε μία συζήτηση για το αν και πώς ένα διεθνικό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού New Deal του DiEM25, θα μπορούσε να φτάσει ως τις κάλπες στις Ευρωεκλογές του Μαίου του 2019.

Για να εξηγήσει το πνεύμα και τη σημασία της διεθνικότητας, ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε ως παράδειγμα την πιθανότητα του να κατέβει ένας Έλληνας στη Γερμανία, ένας Γερμανός στην Ελλάδα, ένας Ιταλός στη Γαλλία κτλ, στο νόημα ενός μοναδικού πανευρωπαϊκού ψηφοδελτίου. Δεν έγινε ποτέ καμία ανακοίνωση σχετικά με κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο σε οποιαδήποτε χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του DiEM «Την προηγούμενη βδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε πολλές συνεντεύξεις στα γαλλικά Μ.Μ.Ε. Δεν έδωσε καμία συνέντευξη στο Euroaktiv. Ίσως αυτό εξηγεί και τη δημιουργικό αυτοσχεδιασμό του ρεπόρτερ στην ερμηνεία των λεγομένων του Γιάνη Βαρουφάκη».

Πηγή: insider.gr