Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται για την προσφορά του ως πρωθυπουργός της χώρας

Gazzetta team
Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται για την προσφορά του ως πρωθυπουργός της χώρας
Από τη μία βράβευση στην άλλη ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος θα λάβει το βραβείο του για την «ηγεσία και την αποφασιστικότητά του» στο συνέδριο της International Leadership Association στις Βρυξέλλες.

Νέα διάκριση για τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Γιώργο Παπανδρέου, καθώς αναμένεται να βραβευθεί για τις ενέργειές του ως πρωθυπουργός της χώρας από το 2009 ως το 2011.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα λάβει το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς από την International Leadership Association (ILA) εξαιτίας της ψυχραιμίας και των επιλογών του κατά την κρίση χρέους της Ελλάδας, όταν δηλαδή ήταν πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ILA «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο.

Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.

Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού θα λάβει χώρα στο τρέχον 19o συνέδριο της ILA το oποίο φιλοξενείται στις Βρυξέλλες από τις 12 ως τις 15 Οκτωβρίου.