Η σοκαριστική στιγμή που λευκό λιοντάρι δαγκώνει το χέρι του φύλακα σε ζωολογικό κήπο (vid)

Gazzetta team
Η σοκαριστική στιγμή που λευκό λιοντάρι δαγκώνει το χέρι του φύλακα σε ζωολογικό κήπο (vid)
Ένα λευκό λιοντάρι δάγκωσε μέσα από το κλουβί του το χέρι του φύλακα που πήγε να το ταΐσει!

Μη δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει λένε, αλλά στα ζώα, φυσικά, δεν ισχύει αυτό...

Ένα αρσενικό λευκό λιοντάρι, σε ζωολογικό κήπο του Καράτσι, στο Πακιστάν, άρπαξε και δάγκωσε μέσα από το κλουβί του το χέρι του φύλακα που πήγε να του πετάξει κρέας για... μεσημεριανό!

Ο Kannu Piraditta, που είναι φύλακας των λιονταριών, των τίγρεων και των χιμπατζήδων στον εν λόγω ζωολογικό κήπο, άρχισε να ουρλιάζει, στην προσπάθειά του να ελευθερωθεί, με το λιοντάρι, όμως, να μην το αφήνει!

Το εντυπωσιακό είναι ότι συνάδερφοι του ανθρώπου, που στέκονται απ' έξω, αρκούνται σε φωνές και... χειροκροτήματα, για να τρομάξουν το λιοντάρι, παραμένοντας στις θέσεις τους. Κανείς, όμως, δεν επεμβαίνει!

Τελικά, το λιοντάρι αφήνει τον Kannu, ο οποίος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου είπε πως ο ίδιος ο φύλακας ευθύνεται για τον τραυματισμό του...

Το λευκό λιοντάρι, το οποίο απαντάται περιστασιακά στα εθνικά πάρκα, είναι ένας ιδιαίτερος τύπος του Panthera leo krugeri (Πάνθηρ ο λέων του Κρούγκερ). Το χρώμα του οφείλεται σε υποτελή γονίδια, από τα οποία προκύπτει μία σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη.

Σήμερα τα λευκά λιοντάρια σπανίζουν στους ζωολογικούς κήπους, αλλά είναι ακόμα πιο σπάνια στην άγρια φύση. Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι ακόμα ξεχωριστό υποείδος, παρόλο που κάποιοι το θεωρούν.